Vylyan Bogyólé: a legjobb újbor az idén

Borászportál
2011. november 30., 15:53


A 2011-es évjáratból választotta ki a Prestige Reserve Club zsűrije az Ízek és Borok Kiállítás Borát, emellett döntött a Best Buy és a Top 10 Újbor 2011 kategóriákban is. Az új borok abszolút győztese a Vylyan Pincészet Bogyólé bora (egy szép portugieser-zweigelt cuvée) lett.
Vylyan Bogyólé: a legjobb újbor az idén
 
A Bogyólé attól egyedi, hogy a pincészet tudatosan Beaujolais nouveau (bozsolé) technológiával készíti ezt a borát. Jellegzetessége, hogy friss vörösbor létére telt, elegáns és rendkívül gyümölcsös, melyre a „Bogyólé” névválasztás is utal. Nemcsoda, hogy a Vylyan Pincészet beseperte ezt az elismerést is, hiszen mint azt tudni lehet, "álomszüreten" vannak túl. A Best Buy Újbor 2011 minősítést az Ostoros-Novaj Bor Egri Merlot-Pinot Noir Rozéja kapta. (A cikk a hirdetés után folytatódik!)
 
A Top 10-be rozé, primőr vörös és reduktív fehér borok kategóriájú borok jutottak be. A legjobb borok közé választotta a zsűri a Bock Pince Bock Roséját, Dúzsi Tamás és Családja Pincészete Rosé Cuvée-jét, az Etyeki Kúria Lúria White-ját, a Fabro Pincészet Chardonnay-ját, Günzer Tamás Pincészete Villányi Roséját, a Jásdi Pince Szürkebarátját, a Mészáros Pál Borház és Pince Egri Rozé Cuvée-jét, az Ostoros-Novaj Bor Irsai Cuvée-jét, a Tiffán Imre és Fia Borászat Villányi Portugieserét és a Vylyan Pincészet Kakas Roséját.
Szerkesztette: Németh Richárd
Winelovers borok az olvasás mellé