Kerülje a vörösbort, aki fehér fogakat szeretne!

Borászportál
2012. január 03., 15:23


Fogászati szakértők egybehangzó véleménye szerint bizonyos ételek – mint például a kemény húsú gyümölcsök és zöldségek – segítenek tisztán és fehéren tartani fogainkat, míg más élelmiszerek – sajnos ilyen a vörösbor is – kerülendők, pláne fogfehérítés után.
Kerülje a vörösbort, aki fehér fogakat szeretne!
 
„A tartós és látványos eredmény érdekében fontos, hogy tudjuk, hogyan őrizhetjük meg fogunk fehérségét a beavatkozás után” – állítja dr. Raymond Garrison, a Wake Forest Baptista Egészségügyi Központ fogászati osztályának igazgatója. „Vannak olyan ételek, amelyek segíthetnek megóvni a fog fehérségét, ezzel pedig pénzt és időt spórolhatunk, hiszen fogaink tovább maradnak szépek, és nem kell újabb beavatkozáshoz folyamodnunk.” (A cikk a hirdetés után folytatódik!)

 

A kemény húsú gyümölcsök és zöldségek, mint az alma, a zöldbab, a karfiol, a répa és a zeller, segíthetnek tisztán tartani fogainkat, és fokozzák a nyáltermelést, ami semlegesíti a szájban lévő káros savakat. A magas kalciumtartalmú tejtermékek, például a sajtok is segítenek megőrizni fogaink fehérségét, a tejsav ugyanis megakadályozza a szuvasodást. A keményebb sajtfélék a fogainkon lévő ételmaradékot is eltávolítják - írja az mno.hu hírportál.
Vannak azonban olyan élelmiszerek is, amelyeket jobb, ha elkerülünk, ilyenek a szójaszósz, az üdítőitalok, a fehér- és vörösbor és az áfonya. Ezenkívül a dohányzást is jobb, ha hanyagoljuk.
Bár a fogfehérítés rendkívül hatékony módszer, rövidtávú mellékhatásai között szerepel az érzékenység, és többszörös alkalmazása után gyengülhet és leépülhet a fogzománc.
„Mielőtt fogfehérítésre adnánk a fejünket, akár otthon, akár szakember segítségével, mindenképpen kérjük ki fogorvosunk véleményét” – tanácsolja Garrison professzor.
Forrás: mno.hu
Szerkesztette: Németh Richard
Winelovers borok az olvasás mellé