Franc-nal veszik be a Budai várat a villányiak

Borászportál
2014. szeptember 02., 16:21


Különleges cabernet franc-okat bemutató szakmai borkóstolóval, és 15 pincészet közös Villányi Franc játékával várja a Villányi borvidék a 23. Budavári Borfesztivál látogatóit.
Franc-nal veszik be a Budai várat a villányiak
 
Franc-nal veszik be a Budai várat a villányiak
A Villányi borvidék pincészetei egységesen a borvidék zászlóshajójának tekintett „fajtatiszta” 100% cabernet franc boraikkal mutatkoznak be a 23. Budavári Borfesztiválon és izgalmas egyedi programokkal várják Magyarország legnagyobb fogyasztói borkiállításának látogatóit.
A Villányi borvidék hosszú ideje tartó együtt gondolkodás és összefogás gyümölcseként májusban jelentette be, hogy átdolgozta eredetvédelmi rendszerét és életre hív egy új borvidéki márkát.  A premium és super premium kategóriákba sorolt 100% franc-ok a közeljövőben Villányi Franc márkanév alatt kerülnek majd a fogyasztók elé. Az idei borfesztiválon az új név méltó várományosai kapják a főszerepet, így minden kitelepülő pincészet standján lesz lehetőség az új  fajtatiszta Villányi prémium Franc-ok kóstolására.
 
Szakmai délutánok, nem csak borászoknak
A Budavári Borfesztivál első két napján megtartott szakmai délutánok lehetőséget kínálnak a borászoknak, hogy előre meghirdetett borpárokon keresztül szakmai érdekességeket mutathassanak be elsősorban a hozzáértő közönség számára.  A szerdán és csütörtökön 14:00 órától 19:00 óráig tartó „Pár Borpár” program keretében személyesen a borászok (vagy megfelelően jártas szakember) „egyet fizet-kettőt kap” rendszerben kóstoltatják boraikat saját standjaikon. A Villányi borvidék a kostóltatási programon is egységesen a prémium minősítésű 100% franc borait mutatja be.
A 100% VILLÁNYI prémium FRANC párokat az alábbi pincészetek standjain kóstolhatja a szakmai közönség:
  • Bock Pince (122. stand) Cabernet Franc Selection 2007, Cabernet Franc Selection 2009
  • Brunyai Családi Pincészet (43. stand) Cabernet Franc 2009, Cabernet Franc 2011
  • Csányi Pincészet (125. stand) Kővilla Válogatás Cabernet Franc 2009, Chateau Teleki Villányi Cabernet Franc 2012
  • Gere Attila Pincészete (123. stand) Cabernet Franc Selection 2009, Cabernet Fracn Selection 2012
  • Gere Tamás és Zsolt Pincészete (116. stand) Cabernet Franc Válogatás 2009, Cabernet  Franc Válogatás 2011
  • Heumann Pincészet (47. stand) Cabernet Franc 2008, Cabernet Franc 2009
  • Jackfall Bormanufaktúra 55. stand) Cabernet Franc 2011, Cabernet Franc 2012
  • Janus Borház (39. stand) Cabernet Franc Válogatás 2008, Cabernet Franc 2011
  • Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok (119. stand) Kúria Cabernet Franc 2009, Noblesse Cabernet Franc 2009
  • Mokos Családi Pincészet (197. stand) Cabernet Franc Rosé 2013, Cabernet Franc Barrique 2009
  • Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet (90. stand) Vylyan Mandolás 2009, Villányi Cabernet Franc 2009
Villányi Franc nyereményjáték
A villányi pincészetek standjain a szakmai délutánok mellett a borfesztivál teljes időtartama alatt lehet Villány Franc-okat kóstolni. Azok között, akik szívesen részt vesznek egy „Villányi körúton” és több pincészethez is ellátogatnak egy kóstolóra, fődíjként egy 12 palackos prémium cabernet franc válogatást sorsolnak ki. A villányi standok közötti  könnyebb tájékozódás kedvéért a pincészeteket, a standszámokat, és a borkülönlegességeket feltüntető kostolólap is készül. A játékban 15 pincészet 15 prémium cabernet franc-ja vesz részt, és minden egyes kóstoló után egy igazoló pecsétet kap a látogató. A játékban résztvevők a fődíj mellett további értékes nyereményeket sorsolnak ki, úgy mint a IV. Villányi Prémium Bormustrára szóló belépőket, borkóstoló vouchereket, illetve egy három palackos cabernet franc válogatást. A nyerteseket a borlapon feltüntetett e-mail címükön értesítik ki és a Villányi borvidék facebook oldalán is közzé teszik.  További információ a kóstolható borokról.
Gyűjtői bor ritkaságok a jótékonysági borárverésen
A húsz éves Villány-Siklósi Borút tagjainak közös felajánlásával 12 palackos gyűjtői különlegességeket tartalmazó Villányi Franc válogatás kerül kalapács alá a fesztivál jótékonysági bor aukcióján. Az árverés célja a pénzalap előteremtése a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia programjának bővítéséhez. A Szimfónia program a 40 éve Dél-Amerikában kifejlesztett „El Sistema” módszer meghonosítása, amely zenei foglalkozások eszközével mutat kiutat a reménytelenségből a szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek számára. A programban résztvevő gyerekek megtanulnak feladatokra összpontosítani, közösségi élményekkel gazdagodnak és hosszabb távon javul iskolai teljesítményük is. A támogatások segítségével a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak több és több településre tudja ejuttatni programját.
Franc-nal veszik be a Budai várat a villányiak
„Emberbőrben lakni nem ugyanaz, mint Embernek lenni. Az életet emberséggel, a szó nagybetűs értelmében Emberként megélni, és ugyanakkor a megélhetésről gondoskodni, bizony embert próbáló feladat. A Villány-Siklósi Borút Egyesület tagjaiként kötelességünknek érezzük, hogy támogassuk azokat, akik emberhez méltatlan körülmények között kénytelenek élni, és segítsük őket az emberhez méltó élethez vezető út megtalálásában.” - mondta Becker Leonóra, a Villány-Siklósi Borút Egyesület elnöke
A Villányi borritkaságokat tartalmazó csomag kikiáltási ára 124.000 Ft. A díszdoboz és tartalma megtekinthető itt.
Winelovers borok az olvasás mellé