Saját kádárüzemben készíti hordóit a Tűzkő Birtok

Borászportál
2014. december 10., 16:25


A Csongrádi borvidék legismertebb és legnagyobb borászata, a Tűzkő Birtok saját kádárüzemet működtet Palotabozsokon, amelyet – csakúgy, mint a 300 éves Apponyi pincét – a borkedvelő látogatók is bejárhatnak.
Saját kádárüzemben készíti hordóit a Tűzkő Birtok
 
Csongrádban az időjárási, domborzati, és talajtani adottságok ideális feltételeket teremtenek a szőlőtermesztéshez. A kiváló minőségű vörösborok mellett a gyümölcsös, friss fehérek készítésének is komoly hagyománya van a vidéken.
Ennek megfelelően a Tűzkő Birtokon is 70-30% az arány a fehér fajták javára. A legkedveltebbek közé tartozik a tramini, a zöldveltelini, a rajnai rizling, a sauvignon blanc, a chardonnay, a hárslevelű és a szürkebarát. A kék fajták közül a kékfrankos, a cabernet franc, a merlot és a pinot noir a legnépszerűbb.
 
Az érdeklődők meglátogathatják a korszerű palackozót és feldolgozót, valamint a Palotabozsokon található saját tulajdonú kádárüzem mellett a 300 éves Apponyi-pincéket is.
A helyszínen kóstolható Tűzkő borok számos nemzetközi és magyar díjat nyertek már el. Az elmúlt évek törekvéseinek köszönhetően pedig nem csak a pincészetben vásárolhatóak meg, hiszen a nagykereskedőknél (In Vino Veritas Budapest, Ezerjó Szeged, Esszencia Debrecen, Pannon Borbolt Pécs, stb.), számos éttermekben, és vinotékákban, de már több áruházban is elérhetőek.
Winelovers borok az olvasás mellé