Hétvégén vár a Kékfrankos Fővárosa!

Borászportál - MTI
2012. szeptember 04., 15:40


Túraajánló - A péntektől vasárnapig tartó soproni bor- és gasztronómiai fesztivállal és kézműves kirakodóvásárral zárul az idei Kékfrankos Nyár eseménysorozata. A legfinomabb soproni borok, pálinkák és gasztronómiai ínyencségek mellett mindvégig változatos programcsokor várja a vendégeket.
Hétvégén vár a Kékfrankos Fővárosa!
 
Rigler Zsolt főszervező, a Soproni Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. ügyvezetője a távirati irodának elmondta, hogy 21 borászat remekeit kóstolhatja meg a közönség Sopron történelmi belvárosában, a Fő téren. A legfinomabb soproni borok, pálinkák és gasztronómiai ínyencségek mellett mindvégig változatos programcsokor várja a vendégeket.
 
A pénteki program délután fél hatkor Sopron Város Fúvószenekarának koncertjével kezdődik, majd fél hétkor egyórás nemzetközi néptáncgálával folytatódik. A fél nyolcas hivatalos megnyitót a BorFolk, majd a Pannonia Allstars Ska Orchestra fellépése követi.
Másnap délután négykor és hétkor, vasárnap egy-egy órával korábban rendeznek borkóstoló show-t. A szombati programban lép fel ötkor a MagyarVista Social Club, nyolckor pedig az Abaházi Group, ahol Balázs Fecó lesz a sztárvendég.
A vasárnapi záró rendezvényen délután négykor a Juventus Koncert Fúvószenekaré a színpad, ugyanekkor kezdődik a borszemle eredményhirdetése, majd öttől Janklovics Péter stand up komedista, héttől pedig a Blues Floor lép fel. Este kilenckor az F.R.B. koncertje zárja a fesztivált, és ezzel együtt a Kékfrankos Nyarat.
Winelovers borok az olvasás mellé