Másfél milliót kapott a Villány-Siklósi Borút

Borászportál
2014. április 01., 10:27


Pályázat - 20 éves Villány- Siklósi Borút. Ennek apropóján pályázatot nyújtott be a Villány-Siklósi Borút Egyesület, aminek eredményeképpen 1.566.000 forinttal támogatja őket a Nemzeti Vidékfejlesztési Program.
Másfél milliót kapott a Villány-Siklósi Borút
 
Az MNVH Hálózati és Projektkoordinációs Igazgatóságához beadott, „20 éves az első hazai BORÚT” elnevezésű projektötlet célja a 2014 őszén 20. fennállását ünneplő Villány-Siklósi Borút kommunikációs tervének és marketing eszközeinek kidolgozása, az évfordulóra figyelmeztető szlogen és logó megtervezése és kampány előkészítése. Egy logo már készült is.
Másfél milliót kapott a Villány-Siklósi Borút
A vállalt feladatok teljesítéséhez 2014 januárjától május végéig öt műhely-munkaértekezletet tartanak Villányban. A csapatmunkát a Villányi Marketing Műhely végzi majd. A fiatal szakemberekből, pincészeteknél dolgozó marketinges, informatikus, borszakértő, értékesítési menedzser, turisztikai szakemberekből álló önkéntes csapathoz csatlakozik a tagság is.
 
A Villány-Siklósi Borút Egyesület 1994-ben, európai példák alapján, Magyarországon elsőként alakult, alulról jövő szerveződésként. Hét helyi önkormányzat, magánszemélyek, vállalkozók, civil szervezetek alapították, összesen 19-en. Azóta eltel évek alatt további önkormányzatok és vállalkozók csatlakoztak. Jelenleg teljes Villányi borvidéki lefedettséggel, 17 helyi önkormányzattal és 82 szolgáltató taggal működik.
 
A borút program pozitív hatása a helyi gazdaság fejlődésére, a kistérség fenntartható fejlődésére az elmúlt évek eredményei alapján kimutathatóak. A Villány-Siklósi Borút Egyesület segítséget nyújt(ott) hazai borutak megalakulásához, valóságos mozgalmat indított el Magyarországon.

A borút vándorait egész évben kulturális rendezvények várják!
Winelovers borok az olvasás mellé