Bejött az Ősszel is Balaton! kampány

Borászportál
2014. november 10., 12:33


Sikeres volt az Ősszel is Balaton! kampány, amelynek csaknem két hete alatt az ősszel szokásosnál sok ezerrel többen utaztak az üdülőrégióba az idén.
Bejött az Ősszel is Balaton! kampány
 
Az idén először megszervezett, október 22-től november 2-ig tartó akcióhoz 170 balatoni szállásadó, valamint 93 étterem és borospince csatlakozott. Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke szerint százezrekre tehető azok száma, akik szívesen jönnének a Balatonra hidegebb évszakokban is, ha találnának jó programokat.
A kampányt szervező és csaknem teljesen önerőből megvalósító Balatoni Regionális TDM Szövetség nem csak a helyi vállalkozókat mozgósította sikerrel. Támogatta a kezdeményezést különféle módon a Balatoni Hajózási Zrt., a MÁV, a Balaton Fejlesztési Tanács, továbbá számos cég, szervezet.
 
Népszerűnek bizonyultak egyebek közt a bortúrák, a balatonszárszói Csokifesztivál, a balatonfenyvesi kenutúrák, és az éttermek Balaton menüje.
A kampány keretében a welovebalaton.hu hírportálon szervezett szavazáson megválasztották a Balaton legjobb ősszel és télen is nyitva tartó éttermeit, borászatait és szállodáit. (A legjobb éttermek sorrendben: a balatonszemesi Kistücsök, a vonyarcvashegyi Bock Bisztró Balaton és a balatonalmádi Kerekes pince. A legjobb hotelek: a siófoki Hotel Azúr, a vonyarcvashegyi Zenit Hotel Balaton és a badacsonyi Hotel Bonvino. A legtöbb szavazatot kapó borászatok: a kötcsei Gutman Borpince, a badacsonytördemici SKIZO Borház és a badacsonyi Laposa Birtok.)
Fekete Tamás emlékeztetett arra, hogy a tavasszal már szerveztek egy hasonló kampányt és eseménysorozatot a balatoni szezon bővítése érdekében, Nyitott Balaton címmel. Ez annyira sikeresnek bizonyult, hogy már meghirdették a következőt a 2015. május 1. és 11. közötti időszakra.
Winelovers borok az olvasás mellé