Hozzávalók:
1 kg lábszár, 5 dkg zsír, vagy olaj, 2-3 nagy fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 ek házipaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, köménymag, só, 3-4 dl száraz vörösbor.
Elkészítés:
A bogrács alján a zsírban aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd beleforgatjuk a felkockázott húst. Sózzuk, majd időnként kevergetve saját levében pörköljük. Mikor zsírjára sült rászórjuk a paprikát és ráöntünk egy kevés bort. Rászórjuk a köménymagot és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára pároljuk. (Fél deci bornál többet ne tegyünk bele egyszerre, inkább lassan adagoljuk.) Ekkor belekarikázzuk a paprikát, a paradicsomot és beletesszük a zúzott fokhagymát.