Borban párolt meggy, fagyival

Borászportál
2011. augusztus 26., 18:01


A Cabernet Sauvignon és a meggy barátsága régi történet. Jól megértik ők egymást, és mi nagyon szeretjük ezt a harmóniát. Egy kísérletező kedvű francia azonban nem elégedett meg a jól ismert kombóval, és fagyival tuningolta az eleve kiváló kompozíciót. Nézzük!
Borban párolt meggy, fagyival
 
 
Hozzávalók: (4 személyre)
50 dkg meggy
3,5 dl. száraz vörös bor (lehetőleg cabernet sauvignon)
1 rúd fahéj
2 evőkanál porcukor
1 doboz joghurt vagy vanília fagylalt (500 gr)
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg meggy
  • 3,5 dl. száraz vörös bor (lehetőleg cabernet sauvignon)
  • 1 rúd fahéj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 doboz joghurt vagy vanília fagylalt (500 gr)
 
 
 
 
Elkészítés:
Mossuk meg és magozzuk ki a meggyet, s tegyük fel főni a vörösborral, a fahéjjal és a cukorral. Amikor a meggy megpuhult (nem szabad szétfőzni!), hagyjuk lehűlni, majd tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
Fagylaltkehelybe, vagy kis tálakba tegyünk fejenként 2-3 gombóc fagylaltot, majd gusztusosan szervírozzuk a tetejére a meggymártást. Egy-egy levél friss mentával díszíthetjük, s már tálalhatjuk is.
 
Elkészítés:

Mossuk meg és magozzuk ki a meggyet, s tegyük fel főni a vörösborral, a fahéjjal és a cukorral. Amikor a meggy megpuhult (nem szabad szétfőzni!), hagyjuk lehűlni, majd tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.

Fagylaltkehelybe, vagy kis tálakba tegyünk fejenként 2-3 gombóc fagylaltot, majd gusztusosan szervírozzuk a tetejére a meggymártást. Egy-egy levél friss mentával díszíthetjük, s már tálalhatjuk is.
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé