Megtartotta Michelin-csillagát a Costes és az Onyx

MTI
2013. március 19., 22:33


Csúcsgasztronómia - Ismét kiérdemelte a Michelin egycsillagos minősítését a budapesti Costes és Onyx étterem; a világ legelismertebb gasztrokalauza a múlt héten jelentette meg 2013-as európai kötetét. A Main Cities of Europe 2013 (Európa főbb városai) című kiadvány inspektorai Magyarországról Budapest éttermeit vizsgálták; a magyar fővárosból ezúttal nem nyerte el új vendéglátóhely a Michelin-csillagot - értesült a vilagevo.blog.hu.
Megtartotta Michelin-csillagát a Costes és az Onyx
 
Megtartotta Michelin-csillagát a Costes és az Onyx
Onyx Étterem (fotó: vilagkonyha.network.hu)
A Ráday utcai Costes 2010-ben, míg a Vörösmarty téri Onyx 2011-ben érdemelte ki első ízben a rangos elismerést.
Nem változott a Bib Gourmand, azaz a kiváló ár-érték arány minősítéssel rendelkező budapesti éttermek listája sem: azon ismét az Arcade Bisztró, a Bock Bisztró, a Csalogány 26 és a Vár: a Speiz kapott helyet.
Európában nyolc étterem nyerte el frissen a kétcsillagos besorolást: a Geranium (Koppenhága, Dánia), a Tim Raue (Berlin, Németország), a Sülberg - Seven Seas (Hamburg, Németország), a Villa Merton (Frankfurt am Main, Németország), a samhoud places (Amszterdam, Hollandia), az Aan de Poel (Amszterdam, Hollandia), az Enoteca (Barcelona, Spanyolország), a Moments (Barcelona, Spanyolország) és a Sketch (London, Nagy-Britannia).
A Michelin 2013-as európai kalauza húsz ország negyvennégy városának több mint 3700 éttermét és hoteljét minősíti és ajánlja.
 
Winelovers borok az olvasás mellé