Gasztrofesztivál Budapest utcáin

Borászportál
2013. november 15., 16:35


Borban az igazság - Hat magyar borvidék mutatkozik be gasztronómiai és kulturális programok kíséretében Budapest hat terén, illetve utcájában a Borban az igazság elnevezésű gasztrofesztivál keretében péntektől vasárnapig.
Gasztrofesztivál Budapest utcáin
 
A Budapesti Bevásárló és Tematikus utcák, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett gasztro- és kulturális fesztivál során a Ráday utcában a pécsi és a villányi, a Liszt Ferenc téren a balatoni, a Mikszáth téren az alföldi, a Falk Miksa utcában a tokaj-hegyaljai, a Bartók Béla úton az etyeki, a Király utcában pedig az egri borvidék termelői kínálják boraikat.
 
Gasztrofesztivál Budapest utcáin
fotó: Németh Richard
A Falk Miksa utcában és környékén például a Disznókő Pincészet, a mádi Bodnár Sajtmanufaktúra, valamint a Tokaji Borecet Manufaktúra tart kóstolót, de több galéria is borokkal várja a betérőket. A Mikszáth tér és Krúdy Gyula utca a borok és finomságok mellett családi programokkal, gólyalábasokkal, tűzzsonglőrökkel, a Noé Állatotthon állatsimogatójával várja az érdeklődőket.
A Liszt Ferenc téren az éttermek előtti teraszok kínálnak az italok mellé borkorcsolyákat és zenei programokat, míg a Bartók Béla út etyeki bormustrának ad otthont.
A Ráday utcában borbemutatókon, borvacsorákon ismerkedhetnek meg a vendégek mások mellett a Vylyan, Vesztergombi József, Gere Attila és a Zwack Izabella borkereskedés tételeivel. A Király utcában és környékén lesznek egri palotajátékok, vezetett séták és a borok mellett több vendéglátóegységekben sajtkóstolás is.
A rendezvény helyszíneit töklámpások jelzik; a részletes program a bevasarloutcak.hu/esemenyek  honlapon érhető el.
Winelovers borok az olvasás mellé