Ők a Best of Budapest & Hungary díjazottjai

Borászportál
2014. március 31., 10:30


Díj - Az idén 58 kategóriában osztják ki a Best of Budapest & Hungary díjait, amellyel a hazai vendéglátó, szállodai és más szolgáltatói szféra legjobbjainak munkáját ismeri el a szalmai zsűri - közölte a  Budapest Week Publishing kiadó.
Ők a Best of Budapest & Hungary díjazottjai
 
A közlemény emlékeztet: a kiadó tulajdonosa, Freed Péter több mint két évtizede alapította a Best of Budapest & Hungaryt. A  szállodai és éttermi kiadvány mára olyan multimédia platformmá vált, amely egyaránt szolgálja és tájékoztatja nyomtatásban (The Guide), online, hírlevélben és mobil alkalmazással is a magyarországi gasztronómia, vendéglátás és turizmus szereplőit, a szolgáltatókat és a fogyasztókat is.
 
A díjazottak
A kiadó 1993 óta minden évben megkérdezi olvasóit és üzleti partnereit, illetve a kiadó bizottságának tagjait arról, hogy kit tartanak a hazai vendéglátó, szállodai és más szolgáltatói szféra legjobbjainak. Az így beérkezett szavazatok, valamint a kiadó  ellenőrzése alapján ítélik oda az elismeréseket.
  • Az idei díjkiosztó gálát szombaton tartják Budapesten. A kiadó ezúttal már a gála előtt nyilvánosságra hozta a díjazottak nevét.
  • A rendezvényen kilenc kiemelt díjat adnak át, közülük a legrangosabb az Életmű Díj, ezt a zsűri az idén Gerendai Károlynak ítélte fesztiválszervező és gasztronómiai munkásságért.
  • A kiemelt díjak között új kategória az év cukrásza, ezt Pataki János kapta, az év séfje Giorgio Cavicchiolo lett.
  • Az év gasztro-borásza címet Heimann Zoltán érdemelte ki.
  • A fővárosban az év éttermese - modern kategóriában - Pintér Katalin, míg klasszikus kategóriában Zsidai Zoltán Roy lett.
  • Az év éttermese - vidék - kategóriában - Szikora Eszter és Paór Anikó, akik a szigetmonostori Rosinante Stílusos Vidéki Étterem és Fogadó népszerűsítéséért tettek sokat.
  • Az év szállodása díjat Budapesten Emile Bootsma, a Kempinski Hotel Corvinus igazgatója kapta. A vidéki kategória díját Pusztai Erzsébet, a hévízi Lotus Therme Hotel & Spa és a büki Greenfield Hotel Golf & Spa igazgatója érdemelte ki.
  • A zsűri "Különleges elismerés"-t adott Horváth Tamásnak és Kalocsai Zoltánnak, a harmadik Michelin-csillagos étterem, a Borkonyha vezetőinek.
Winelovers borok az olvasás mellé