Olümposzi lakoma a 2014-es év pincészetével

Borászportál
2014. október 29., 12:12


Újabb fantasztikus borvacsorát rendeztek Koch borok kóstoltatásával, melynek helyszíne Debrecenben, a Butiq Bárban volt október 20-án.
 
Olümposzi lakoma a 2014-es év pincészetével
Ezen az estén a 2014-es év legjobb pincészetének tulajdonosa, Koch Csaba kóstoltatta borait, melyekhez az igényes és ismert vendéglátó hely konyhafőnöke görög menüsort álmodott meg.
 
Az alapötlet minden esetben a különlegesség, a nem-konvencionális menükapcsolás, valamint egy kis „történet” elmesélése volt. Ismervén a Koch Borászat borainak jellegét, valamint kihasználva a Borászat „kétlakiságát” (Hajós-Baja vs. Villány), egy görög vacsora menüsorral kapcsolták össze a kiváló Koch borsort.
  • Klasszikus görög falatkák (padlizsánkrém, kapros cukkini) - Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Rosé 2013
  • Briam (kevert, friss-grillezett görög saláta) - Hajós-Bajai Cserszegi fűszeres 2014/ Hajós-Bajai Irsai olivér 2014
  • Az igazi görög gyros - Hajós-Bajai Késői Szüretelésű Chardonnay 2009
  • Szudzukakia - Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon - Pinot noir 2011
  • Moussaka - Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Barrique 2011
  • Sajtos – aszalt gyümölcsös „elődesszert” - Villányi Csanád Cuvée 2011
  • Mandulás-diós mustalevria (szőlős-boros puding) - Ice wine (Kunsági Rajnai Rizling) 2007
Winelovers borok az olvasás mellé