Bordói November Nagykóstoló

11. 18.
CímCorinthia Hotel Budapest
1073 Budapest,
Erzsébet körút 43-49.
Esemény típusaBorkóstoló
Ár8900-15900 Ft
Weboldal címeweboldal
E-mail címfacebook esemény
TérképMegjelenítés térképen
Ismét vörösbe borul a November!
A bordói vörösek legnagyobb kóstolója több mint 60 borászattal és 150 borral. Fókuszban a bordeaux-i fajták: cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot és házasítások.
Hazánkban a vörösborok kedveltsége megelőzi mind a fehér-, mind a rozé borokét. A kínálatban fontos szerepet játszanak a klasszikus bordeaux-i szőlőfajták, a cabernet sauvignon, a cabernet franc, valamint a merlot. Ezek aromagazdagsága, potenciálja gyakran komplex, különleges minőségű tételekben ölt testet.
 
 
A Bordói November programmal a bordeaux-i fajták, és azok házasításából készült borokat helyezzük középpontba. Emellett a cabernet franc kiemelt bemutatását tervezzük, hiszen ez a fajta hazánkban nagy jelentőséggel bír: egyedi karakterével, fűszerességével fajtaborként is magára irányítja a figyelmet.
 
November folyamán, a hűvösebb idő beálltával a vörösborokra fókuszálunk, ezeken belül is elsősorban a nagytestű borok kedvelőinek igyekszünk a kedvében járni. A pincészetek, vendéglátóhelyek mellett a kereskedések, szaküzletek együttműködésére kiemelten számítunk, hiszen a karácsony közeledtével a bor ajándék szerepét is hangsúlyozni szeretnénk.