Kávékóstolás művészete

02. 24.
CímBorkollégium
1067 Budapest,
Podmaniczky u. 31.
Esemény típusaEgyéb
Ár11.900 - 13.900 Ft
Telefon+36 70 622-1060
Weboldal címeweboldal
E-mail címemail cím

TérképMegjelenítés térképen
Mi a hasonlóság a bor és a kávé kóstolása között? Mi a helyes menete? Milyen uralkodó aromák jellemzőek a különböző fajtákra? Hogyan ismerhetjük fel a kávé hibáit? Milyen kávékészítési eljárások vannak?
A kávékóstolás művészete kurzuson egy teljes napot szentelnek a kávéval kapcsolatos legfontosabb alapismereteknek. Olyan különleges aromákkal és ízekkel találkozhattok, melyek később is segítenek a borokhoz hasonlóan, a kávék szakszerű kiértékelésében vagy ajánlásában.
 
Előadók: Iványi Bence és Tóth Tibor, a Pellini Caffé baristái.
 
Tematika
  • Érzékszervek működésének és tudatos használatának ismerete
  • Interaktív aroma teszt, illatmintákkal
  • Espresso technológia ismertetése
  • Alapanyag és készítési hibák jellemzése
  • Termőterületi jellemzés
  • Tradicionális olasz espresso kóstolása, majd kiértékelése
  • Újhullámos espresso kóstolása, majd kiértékelése