VeszprémFest

07. 12. - 07. 15.
CímVeszprém
8200 Veszprém
Esemény típusaEgyéb
Prince legnagyobb slágereit is játsszák egykori zenészei az idei VeszprémFesten.
„Tedd le a „funky-s” fegyveredet, és gyere velünk a táncparkettre! Szeretkezni és zenélni - egyedül ezekért érdemes küzdeni. Mi vagyunk az új erő generációja, és megváltoztatjuk a világot. Már csak te állsz az utunkban. Régimódi zenéd, elavult gondolataid nem kellenek. Elegünk van abból, hogy te dirigálsz.” (© Prince)
Ez az őszinte kinyilatkoztatás pontosan lefedi nem csak Prince, de a The New Power Generation (The NPG), a legendás énekes hajdani zenekarának hitvallását is. A The NPG 1990 és 2013 között volt Prince kísérő zenekara. A Prince-szel közösen eltöltött több mint két évtizeddel a hátuk mögött az együttes kétségkívül az egyik legsikeresebb kísérő bandává vált a világon.
A 2016. októberi minnesotai ”Official Prince Tribute Concert” sikerére alapozva határozták el, hogy újra összeállnak, és a „Celebrating Prince” koncertsorozattal ünnepelik a művészt és zenéjét. A The NPG tagjai szinte az eredeti felállásban, több, Prince zenei-baráti köréből érkező vendég énekessel érkeznek európai turnéjuk részeként a VeszprémFest záró napján, július 15-én a Veszprém Arénába. A koncerten legnagyobb slágereiket adják elő, nem hiányzik majd a listáról a Let's Go Crazy, Kiss, U Got the Look, Nothing Compares To You Diamonds & Pearls, Cream és a Purple Rain sem.

Újdonság idén, hogy a VeszprémFest szabadtéri színpadának helyszíne változik; a Püspöki Palota rekonstrukciója miatt a színpad a várból az egykori érseki pihenőhelyre, a História Kertbe költözik, ahol egy zöldebb, lazább környezetben két koncertet is láthatunk. A fesztivál nyitónapján, július 12-én Richard Bona lép fel Mandekan Cubano formációjával, július 13-án pedig Heather Small, az egykori M People együttes énekese lép színpadra, Magyarországon első alkalommal.
A fesztivál kétségkívül legnagyobb sztárja, Tom Jones  pedig július 14-én a Veszprém Arénában énekel. Koncertjére jegyek még korlátozott számban kaphatók. 
Még több infó a VeszprémFestről ITT található.