Minden napra egy aszú: Espák

Borászportál
2017. március 20., 10:35


A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március legmenőbb aszúival.
Minden napra egy aszú: Espák
Espák Tokaji 6 puttonyos Aszú

Termőhely: Sárospatak, Király-hegy, Fürdős dűlő
Szőlőfajták: hárslevelű 
Érlelés: 2,5 évig 230 literes 3 töltésű tölgyfa hordóban
Palackozás ideje: 2016. szeptember
Maradék cukortartalom: 170 g/l
 
Minden napra egy aszú: Espák

A borról: 
Érlelt sötét szalmasárga színű. Koncentrált botrytis illatjegyek mellet, friss üde aszalt, gyümölcsök sárgabarack és déligyümölcsök jelennek meg. Ízében barackos lekvárosság párosul egy üde gyümölcsösséggel, édességét ropogós savai teszi kiegyensúlyozottá. Testes, hosszú bor nagy komplexitással.  
 
A pincészetről:
A Hercegkút - Kőporosi pincesoron elhelyezkedő Espák pince 2009 szeptemberében került az építést követően átadásra. Az itt kialakított  borozóban szívesen látnak akár 2 főt vagy nagyobb csoportokat is borkóstolásra, zenés rendezvények lebonyolítására valamint borvacsorára is. Kemencében, frissen sült kenyérlángos, tejfeles lángos (Hercegkút jellegzetes desszertje), igény szerint pizza illetve bográcsos ételek elfogyasztására is van lehetőség, illetve szalonnasütésre és hidegtálak széles választékára.