Március 23-án szombaton rendezik a Corinthia Hotelben az ország legnívósabb tokaji kóstolóját, a
Winelovers Tokaji Márciust.
60 tokaji borász 150 bora lesz kóstolható a standoknál, köztük számos olyan felfedezésre váró
új pincészet, akik korábban még sosem szerepeltek a rendezvényen, és talán még Budapesten sem mutatták meg magukat a nagyközönségnek.
A Tokaji Március azonban ennél sokkal többről szól, hiszen további izgalmas meglepetések és izgalmas programok várják a vendégeket.
Aszúterem
A hagyományos kóstolótér mellett idén is lesz
Aszúterem, ami a csúcsok csúcsa a rendezvényen, hiszen itt az érdeklődők a legjobb tokaji borászok
40 aszúkülönlegességét kóstolhatják térítés ellenében. Többek között a Barta Pincészet, Demeter Zoltán, a tokaji legenda Szepsy István 3 aszúja, illetve a a Holdvölgy Pincészetnek a
Winelovers100 – A 100 legjobb magyar bor teszten 2. helyezést elért aszúja is kóstolható lesz.
Tombola
Újdonság a Tokaji Márciuson bevezetésre kerülő tombola, ahol közel
20 ajándék kerül kisorsolásra összesen mintegy
200 ezer forint értékben, a
főnyeremény pedig a borvidék egyik legelegánsabb szállodájába szóló,
100 ezer forint értékű voucher (
részletek itt).
Pop-up kurzusok
A Winelovers nagykóstolók soha nem csak magáról borivásról szólnak, a rendezvények fontos küldetése, hogy az arra fogékonyak/nyitottak az elméleti ismereteiket is bővíthessék, hogy a jövőben jobban el tudjanak igazodni a borok világában.
Idén
3 ingyenes Pop-up kurzus lesz, amelyeken a most zajló tokaji pezsgőforradalomról, az aszú eszencia készítéséről és a szárnyait bontogató közösségi Tarcal Borról esik majd szó.
Ha szeretnél többet is tanulni a borokról, a
Borkollégium változatos kurzusai között biztosan megtalálod a neked legmegfelelőbbet. Ha kifejezetten Tokaj érdekel, gyere el április 24-én a
Winelovers 100 - 2013 az aszúk éve című mesterkurzusra, ahol nemzetközi borakadémikus útmutatása mellett 12 tételt kóstolhatsz ebből a már most legendásnak számító évből.
Mesterkurzusok
Aki még komolyabb tudásra vágyik, azok kedvéért
3 mesterkurzus is megrendezésre kerül. Ezeken hosszabb és „szakmázósabb” előadás keretében szerezhetnek információkat a résztvevők. Idén egy
Szepsy évjáratbemutató segítségével megtudhatják például, mit is jelent a borban a terroir, mit ad hozzá 1-1 különleges dűlő a végeredményhez. De felderíthetik a Barta Pince segítségével az
Öreg-Király dűlő titkait is, illetve jelen lehetnek
Ripka Gergő Tokaj Guide című utikalauzának ezévi premierjénél is.
Jegyek
A Winelovers Tokaji Márciusra
jegyek korlátozott számban még kaphatók péntek éjfélig elővételi áron 9.900 forintért, vagy szombaton a helyszínen 11.900 forintért. A belépő a helyszínen korlátlan borkóstolásra jogosít, az aszú tételek kivételével, amelyek térítés ellenében az Aszúteremben kóstolhatók.
VIP-jegy
A hagyományos jegy mellett idén is lesz
VIP-jegy extra szolgáltatások egész sorával. A VIP-vendégek számára egy kényelmes, kanapás vip-lounge-ot alakítanak ki a szervezők, ahol exkluzív körülmények között elmélyedve kóstolhatnak olyan tételeket, amik csak itt lesznek megtalálhatók; a Zila Kávéház és a Krisztina Cukrászda süteménykölteményeit falatozhatják; a rendezvény végén pedig 1 palack ajándékborral kedveskednek nekik.
Aki VIP Prémium jegyet vált, azt a felsoroltakon kívül egy meglepetés 2. palack borral illetve egy Winelovers bornyitóval is megajándékozzák, valamint 2.000 Ft értékű Aszúterem kupont is kap a jegye mellé.
Azoknak, akik a legteljesebb kényeztetésre vágynak, érdemes All in-jegyet váltaniuk, ez ugyanis egy 5.000 forintos Aszúterem kupont, valamint egy 3.000 forintos ételkupont is tartalmaz.