Nagyot változott a vörösborok stílusa

Borászportál
2015. november 25., 21:49


A Bordó Blend Nagy Bordói Kóstolón részt vevő borászokat kérdeztünk arról, hogyan változott az elmúlt évtizedekben a nagy vörösborok stílusa. Hamar kiderült, hogy a változás átfogó és jelentős. Nézzük, mit mondanak róla azok, akik a leginkább illetékesek!
Nagyot változott a vörösborok stílusa
Fotó: Graselly Balázs
A világ borízlése a gyümölcsösebb, könnyebben érthetőbb borok irányába tolódott el - mondta Eszterbauer Ildikó, aki szerint fontos, hogy egy bor akkor is jól fogyasztható legyen, ha nincsen mellé étel. Szóke Mátyás szerint a technológia változása követte az ízlés átformálódását, hiszen manapság már a hosszú, krémes, „emberközpontú” borok népszerűek. A mátrai borász kifejtette, fontos, hogy a barrique hordós érlelés mellett is megmaradjanak gyümölcsös jegyek. Mucsi Zalán arról beszélt, hogy a mindennapok borát, a gasztróval szépen párosítható borokat kívánja a fogyasztó, Mészáros Péter pedig arról beszélt, hogy ők is a fajtajellegre és a borvidék ízeire koncentrálnak leginkább.
 
Winelovers borok az olvasás mellé