Szőlőkúra francia módra

Nana.hu
2007. augusztus 17., 11:29


A szőlő az egészség és a szépség gyümölcse. Egy régi provence-i recept szerint érdemes minden évben néhány hétig kizárólag szőlőt fogyasztani, és a gyümölcsből készült szépségápolási termékekkel ápolni bőrünket, hogy testünk kívül-belül megújuljon.
Szőlőkúra francia módra
 
A szőlő ásványi anyagokban és gyümölcssavakban gazdag, így támogatja a szervezet harmonikus működését. Gondoskodik a megfelelő vitaminbevitelről, polifenoltartalma pedig védi a szívet és a keringési rendszert. A szőlőben található rostanyagok az egészséges emésztést is elősegítik.
A provence-i szőlőkúra lényege, hogy 30 napon át a szőlő legyen fő táplálékunk. Mindeközben érdemes szőlőből készült termékekkel elősegíteni a méregtelenítést. A szőlőlékivonat revitalizálja a bőrt, a kékszőlő levél kivonata vízhajtó hatású, a szőlőmag olaja táplálja a bőrt, a szőlőmagőrlemény pedig a tisztításról és hámlasztásról gondoskodik.
A nők gyakori problémája a nyirokkeringés rendellenes működése következtében kialakuló vízvisszatartás, amely elsősorban a feldagadó végtagokban jelentkezik. Ilyenkor a keringési rendszer szívja magába a szövetek között felgyülemlő folyadékmennyiséget. A fokozott vízvisszatartás hormonális okokra, a sóban gazdag étrendre és a mozgáshiányra vezethető vissza. Ennek hatására a bőrszövetek tömörré válnak, a test elnehezedik. A vízvisszatartási problémákra nagyon jó hatással van a szőlőkúra. A szőlős készítmények bemasszírozásával a nyirokkeringés felgyorsul, csökken a szövetekben található felesleges vízmennyiség, és a méreganyagok eltávoznak a szervezetből.
Hogyan?
A szőlőkúrának köszönhetően az első hét után megtisztul a vér, a második héten távoznak a szervekben felgyülemlett méreganyagok, a harmadik hétre pedig az egész test regenerálódik.

A kúra előtt: Készüljünk fel testben és lélekben, néhány napig kizárólag zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk.
A kúra alatt: Napi 4–5 alkalommal fogyasszunk szőlőt, lehetőleg érettebb fajtákat. Váltogatva kerüljön a tányérra a csersavban és vitaminokban gazdag kék, illetve az emésztőrendszer szempontjából kíméletesebb fehér szőlő. Napi 2–5 kiló szőlőt fogyasszunk, étvágytól függően. Ha nagyon egyoldalúnak találjuk, akkor a hét első 3 napján együnk csak szőlőt, utána iktassunk be egyéb gyümölcsöket és zöldségeket is.
A kúra után: Újra fogyaszthatunk mindenféle zöldséget és gyümölcsöt, majd tejterméket, gabonát és halat is. Utoljára a hús kerüljön vissza az étrendbe.
 
Winelovers borok az olvasás mellé