A chardonnay is megviseli a fogakat - mi a teendő?

Borászportál
2011. augusztus 22., 15:46
Mainzban, a Johannes Gutenberg Egyetemen érdekes kísérletet hajtottak végre: különböző borok fogzománcra gyakorolt hatását tanulmányozták. Az eredmények meglepőek: a pinot grigio vagy chardonnay még a vörösboroknál is jobban megviselik a fogakat. De mi a teendő, hogyha egyszerre szeretnénk tökéletes mosolyt és finom borokat kóstolni?
A chardonnay is megviseli a fogakat - mi a teendő?
 
A kutatók szerint a bor érettsége, származási helye vagy maga az alkoholtartalom, a fogakra gyakorolt kedvezőtlen hatást nem befolyásolta. Tehát mindegy, hogy egy könnyű Dél-balatoni fehérborral, vagy egy testesebb Tokajival barátkozunk. Minden esetben a zamatos folyadék savtartalma a bűnös.

A fogak szempontjából legveszélyesebb bornak egyébként a rizlinget találták. A vörösborok a fogak károsításában kevésbé játszanak szerepet, mint a fehérek. A sötétek inkább az elszíneződésekért felelősek. A Johannes Gutenberg Egyetem kutatói szerint a legkíméletesebb vörös a pinot noir.
Kipróbálna egy fogfehérítő kezelést? Játsszon velünk, és nyerje meg!
 
Fogaink természetes színe egyébként velünk született adottság, de persze rengeteg minden befolyásolja, hogy milyenekké válnak. Az évek során különböző színezőanyagok rakódnak a fog kemény szöveteibe. Persze vannak olyan élvezeti cikkek, amelyek fokozhatják az elszíneződést. Itt kell megemlíteni a teát, a kávét, a vörösbort, vagy a dohányfüstöt.

De nem várhatjuk el senkitől, így magunktól sem, hogy az alapján válasszunk bort, hogy milyen hatással lesz a fogunkra. Akinek szenvedélye a nagy vörösök, vagy a szép fehérek, annak találták ki a fogfehérítő kezeléseket.

A Clinident és a Borászportál közös játékában most megnyerhet egy otthoni fogfehérítő kezelést, hogy egyszerre élvezhesse a szép mosoly előnyeit, és a kiváló borokat.

Kattintson, és nyerje meg ön a 70 ezer forint értékű ajándékot!
Winelovers borok az olvasás mellé