Fidesz: a pezsgővel is van gond

Borászportál
2011. szeptember 21., 11:14


A pezsgő jövedéki adójának felülvizsgálatát szorgalmazta keddi parlamenti felszólalásában Tiffán Zsolt (Fidesz). Adják vissza a magyar borásztársadalomnak a Natura 2000-hez csatolt területeket, csökkentsék az adminisztratív terheket, mihamarabb indítsanak el egy integrált informatikai rendszert és legyen "egyablakos" adatszolgáltatás - fogalmazott.
Fidesz: a pezsgővel is van gond
 
Az elmúlt évtizedekben a szőlőterületek nagysága csökkent, leromlott állapotú ültetvényekkel van tele az ország – állapította meg a fideszes képviselő. Hozzátette: a forgalomba hozatali járulék bormarketingre menő 60 százaléka és a bormarketing egésze kerüljön a borászok kezébe. A magyar bor fantasztikus követe az országnak, ezért a "24-ik órában" segíteni kell az ágazati problémáinak megoldásában - fogalmazott. (A cikk a hirdetés után folytatódik!)
 
Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára kiállt a szőlészet és a borászat helyzetének javítása és a minőségi termelés mellett, és kérte a borásztársadalmat, hogy vegyen részt a közös munkában.
Winelovers borok az olvasás mellé