Leépülés napi két pohár bortól - megrázó képek

HVG Online
2011. október 22., 19:52


A káros szenvedélyeknek, mint például a dohányzásnak, vagy a túlzott alkoholfogyasztásnak előbb vagy utóbb látható jelei is lesznek az arcon. És nem is kell hozzá litereket inni naponta. A Daily Mail képsorozata pedig azt is megmutatja, hogy pontosan mire számíthatunk. Íme néhány forgatókönyv, amely kíméletlenül megmutatja, mi vár arra, aki től sokat borozik.
Leépülés napi két pohár bortól - megrázó képek
 
Puffadt arc, táskás szemek, korai ráncok, sárguló fogak – ki ne szeretné elkerülni ezeket a tüneteket. Persze, bizonyos káros szenvedélyekkel mi magunk idézhetjük elő a rettegett jeleket. A Daily Mail most fotósorozatban mutatja meg, milyen lesz az arcunk tíz év múlva, ha egészségtelenelül élünk. Értjük ez alatt a rendszeres alkoholfogyasztást, a dohányzást, illetve az elhízást elősegítő ételek fogyasztását. Ám van egy pozitív példa is: megmutatják azt is, mit láthatunk évek múlva a tükörben, ha egészségesen élünk.
 
A fotókon látható hölgy 42 éves. Ám életkorához hozzátoldottak még tíz évet, súlyosbítva azt néhány káros szenvedéllyel. Jól látható tehát, várhatóan milyen lesz az arcunk tíz év múlva a rendszeres alkoholfogyasztástól, a dohányzástól, illetve az egészségtelen életmód miatt felkúszott kilóktól. Az elrettentő változásokért pedig nem is kell túl sokat tennünk, elég például napi két pohár vörösbor, egy doboz elszívott cigaretta, illetve a cukorban és szénhidrátban gazdag ételek túlzott szeretete.
Winelovers borok az olvasás mellé