Eger: igényes programokat a Szépasszonyvölgybe!

Borászportál
2011. november 28., 21:18


Az egri Szépasszonyvölgyben tevékenykedő tizennyolc elszánt vállalkozó – borászatok, pincészetek, éttermek és egy hotel tulajdonosa – négy éve határozták el, hogy közös érdekeik alapján létrehozzák a Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesületét. Az egyesület folyamatosan bővíti a turistacsalogató programok kínálatát, így például jövőre megrendezik a Rozé Borok Fesztiválját.
Eger: igényes programokat a Szépasszonyvölgybe!
 
Orosz Ibolya, az egyesület alelnöke a Turizmus Online-nak elmondta, arra törekedtek, hogy a vállalkozók minőségi környezetben fogadják a turistákat, akiknek kiváló ételeket és borokat kínáljanak. Ennek érdekében olyan szabályrendszert dolgoztak ki – többek között az egri hegybíró szakmai közreműködésével –, amely a minőség alapján három-, kettő-, és egy fürtös kategóriákba sorolta az egyesülethez tartozó borászatokat. Manapság egy eligazító tábla is jelzi ezt a Szépasszonyvölgybe látogató vendégeknek. (A cikk a hirdetés után folytatódik!)
 
Az egyesület az idén is főleg a jeles napokhoz (húsvét, pünkösd, augusztus 20., Szent Iván éj) kapcsolódva szervezett vendégváró programokat, amikor ingyenesen kóstolhattak borokat a vendégek. A vállalkozói összefogásnak is köszönhető, hogy az idén sokan keresték fel a Szépasszonyvölgyet az Egerbe érkezett hazai és külföldi turisták közül.
Orosz Ibolya beszélt 2012-es terveikről is: a szépasszonyvölgyi programok sora a húsvéttal indul. Jövőre is megtartják a szépasszonyvölgyi borok versenyét, augusztusban pedig, Rozália névnapkor az egyesületi tagok pincészeteinek részvételével rendezik meg a Rozé Borok Fesztiválját. Erre az eseményre háziasszonynak Horváth Rozit, a neves fűszermestert és szakácskönyv-írót szeretnék felkérni. Az őszi és a téli időszakban is szerveznek programokat, elsősorban a disznóvágáshoz kapcsolódó toros, forralt boros vacsoraesteket.
Írta: Mentusz Károly
Winelovers borok az olvasás mellé