Adományokat oszt az Európai Borlovagrend

Borászportál
2011. december 22., 09:37


A borkultúra iránt elkötelezett, annak töretlen népszerűsítője, az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusa az ország több pontján végez karácsonyi karitatív munkát december 22-én és 23-án, melynek keretében adományokat oszt a rászorulóknak.
Adományokat oszt az Európai Borlovagrend
 
Az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusa és az irányítása alá tartozó 10 legátus december 22-én, pénteken délelőtt 10 órakor az ország 23 pontján ad át adományokat, a rászorulóknak a közelgő karácsony előtt – közölte Pammer István, a szervezet magyarországi konzulja. A műszaki cikkeket és egyéb ajándékokat a lovagrend tagjai idősek otthonaiban, gyermekintézményekben és plébániákon osztják szét. (A cikk a hirdetés után folytatódik!)
 
Vas megyében a vasszécsenyi plébánián, Kőszegen és Acsádon pedig a helyi idősek otthonában ajándékoznak – mondta a konzul. Az Európai Borlovagrend tagjai már több év óta végzik ezt a jószolgálati tevékenységet.
Küldetés
Az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusa egyedi szerveződési rendszerével különleges szín a borrendi palettán: a borkultúra, a borfogyasztás és gasztronómia, a hit az alapja a filozófiájuknak. Az ország területén több legátusuk működik, tagjaik között nem elsősorban borászokat, hanem borkultúra iránt elkötelezett urakat és hölgyeket találunk. Rendszeresen megjelenő színvonalas kiadványukban, a Borlovag című időszakos periodikában adnak hírt tevékenységükről, aktuális rendezvényeikről.
Szerkesztette: Németh Richard
Winelovers borok az olvasás mellé