Szlovákia: egyetemen oktatják a sörfőzést

Borászportál
2012. február 17., 14:32


Oktatás - Saját sörgyárban főzik a sört a Nyitrai Mezőgazdasági Egyetem diákjai. Az egyetemi sörgyárban 85 liter sört lehet elkészíteni. A sörfőzésről szóló óra nagy népszerűségnek örvend a diákok körében, vizsgáznak is belőle, és sokan választanak ezzel kapcsolatos témát a szakdolgozatok írásakor.
Szlovákia: egyetemen oktatják a sörfőzést
 
A saját sörgyárat 2006-ban 50 ezer euróból indította be az egyetem. Itt tanulják az egyetem diákjai, hogyan is kell főzni a sört. Ha az ital elkészül, annak egy részét laboratóriumban vizsgálják, egy részét pedig a diákok megisszák, hogy meggyőződjenek az ital minőségéről – tudta meg a Borászportál.
A cikk a hirdetés után folytatódik!
 

Az egyetemi sörgyárban 85 liter sört lehet elkészíteni. A sörfőzésről szóló óra nagy népszerűségnek örvend a diákok körében, vizsgáznak is belőle, és sokan választanak ezzel kapcsolatos témát a szakdolgozatok írásakor. A jövőben az egyetemen gyümölcssörök elkészítését is tervezik.
A sörfőzéshez szükséges alapanyagokat, malátaüzemek adják. Egy adag sörfőzésre 10-13 kilógramm maláta szükséges. A sörfőzés 12 óráig tart, és a jó minőség érdekében 30, vagy akár 60 napig is érni hagyják azt.
Szerkesztette: Németh Richard 
Winelovers borok az olvasás mellé