Chile bemutatkozik a WAMP-on

Borászportál
2012. március 14., 18:23


Programajánló - Március 25-én a Milenáris B csarnokában kerül megrendezésre a WAMP desinger kiállítás, ahol Chile is képviselteti magát. Chilét nagyon kevesen ismerik hazánkban, de márciusban Magyarországra hozott „Chilei Borszüret” egyik állomása a WAMP.
Chile bemutatkozik a WAMP-on
 
A WAMP-on Chile kulináris termékeit ismerhetik meg az érdeklődők. A kiállításra a Chile Wein Import Magyarország, amely Magyarországon egyedülálló chilei bor szortimenttel rendelkezik elhozza Budapestre, Chile néhány export termékét is a boron kívül. Az ország méltán híres avokádó illetve olíva olaját, Chile nemzeti italát a pisco-t, madnulát, mézet és természetesen Chile kézműves borászatát is bemutatja a WAMP-on.
A szüret fővédnöke Rodrigo Nieto Maturana, Chile magyarorszgái nagykövete is várja az érdeklődőket a WAMP-on, aki a rendezvény ideje alatt tiszteletét fogja tenni a Chile Wein Import standjánál.
 
Chile Wein Import
A Chile Wein Import Magyarország 2011 év végén alakult meg jelenlegi formájában.
A megalakulást megelőzte egy másfél éves előkészület, amely arra volt hivatott, hogy feltérképezze a Magyarországon fellelhető chilei borokat és importőreit. - A szortiment kialakításánál fontos szempont volt, hogy olyan borokat importáljanak, amelyek még egyáltalán nem lelhetők fel a hazai piacon.
A céget Hafuzi Hajnalka ügyvezető és José Francisco Lattes Zubicueta kreatív vezető alapította meg 2011 decemberében. A cégvezetők a másfél éves előkészület ideje alatt számos borvacsorát illetve borkóstolót tartottak Budapesten és más nagyvárosokban. A borvacsorákat Taskó Krisztián a Chile Wein Import Magyarország állandó séfje állította össze, a cég állandó sommelier-je pedig Flóris László, aki minden alkalommal lenyűgözi tudásával a vendégeket. A rendezvények Kígyós Hanna kezében összpontosulnak, aki a kezdetek óta segíti a Chile Wein Import Magyarország munkáját.
A cég jelenleg 13 chilei pincészet 52 termékét képviseli Magyarországon. Ezek között a pincészetek között a legtöbb családi pincészet, mely a hagyományok ápolásával és a korszerűsített technológia segítségével kivívták maguknak a nemzetközi elismerést is. Legfontosabb szempont a pincészetek kiválasztásánál, hogy a palackokat Chilében töltsék meg. Ezzel kizárva az Európában megtalálható kétes eredetű borokkal való összefésülést, másrészről a Chilei Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége ennek az információnak a birtokában, volt hajlandó garanciát adni és támogatásáról biztosítani a céget.
További infók