Főzdefeszt Miskolcon

Borászportál - HVG
2012. március 16., 17:19


Sörfesztivál - A Főzdefeszt immár nemcsak Budapesten, hanem a nagyobb vidéki városokban is megrendezésre kerül; az első állomás Miskolc, ahol március 16-17-én vonulnak fel a kézműves termelők. A fesztiválsorozat célja, hogy egyrészt megismertessék egy-egy várossal a saját régiójának sörfőzését, másrészt megmutassák az ország legjobbjait is.
Főzdefeszt Miskolcon
 
A 2012-es fesztiválsorozat első eseményére március 16-17-én, Miskolcon, a Szinva Teraszon kerül sor, a nevezetes Kortyolda előtt, ahol 8 magyar kézműves sörfőzde mutatja be 24 sörkülönlegességét. Köztük két olyan sörrel, amit még soha sehol nem ihatott a közönség (rossz idő esetén a fesztivált áthelyezik a szomszédos Széchenyi utca 36. szám alá, a Főzdefeszt ideiglenes sörkóstoló helyiségébe). A Széchenyi utcában a Főzdefeszt ideje alatt a Magyar Portékák Vására zajlik.
 

A 2012-es év első Főzdefesztjének apropóját az adja, hogy március 13-án a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete nyolcadszorra rendezte meg a Miskolci Nemzetközi Sörversenyt, Magyarország egyetlen igazi sörversenyét, melyen a hazai főzdék és az idén először a nagyobb magyar sörgyárak is, valamint hagyományosan a környékbeli országok sörfőzdéi is részt vesznek (a március 16-i eredményhirdetésről később tájékoztatunk). A sörversenyhez kapcsolódóan sörszakmai konferencia helyszíne a miskolci Hermann Ottó Múzeum, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan körüljárják a sörfőzés történeti, egészségügyi, kulturális, és gasztronómiai aspektusait is - nem kizárólag szakmabeliekhez szóló nyelven.
Főzdefeszt Miskolcon
 
A vidéki Főzdefeszteken arra törekszenek a szervezők, hogy egyrészt megismertessék egy-egy várossal a saját régiójának sörfőzését, másrészt megmutassák az ország legjobbjait is. Miskolcon is elsősorban a hazai pályán kiemelkedő borsodi sörfőzésé az elsőbbség.
Winelovers borok az olvasás mellé