Meghízott, ezért lemondott Nagy-Britannia csokoládékóstolója

Borászportál
2012. július 17., 08:55


Koleszterin - Lemondott tisztéről és állásáról Nagy-Britannia legfőbb csokoládékóstolója, mert meghízott, és megemelkedett a koleszterinszintje. A hivatásos ínyenc évi 10 millió forintot keresett munkájával, cserébe napi 1 kg csokoládét kellett megennie.
Meghízott, ezért lemondott Nagy-Britannia csokoládékóstolója
 
A 47 éves Angus Kennedy nem sokáig élvezhette munkáját, mivel csak 2010-ben lett hivatásos csokikóstoló évi 30 ezer fontos (10 millió forintot kitevő) fizetésért. Naponta csaknem egy kiló csokoládét kellett megennie, alaposan ízlelgetve a finomságokat, majd mindegyik fajtáról jól megrágott értékelést írnia. Az ötgyermekes családapa a két esztendő alatt 13 kilót hízott, de még ezzel együtt is csupán 10 kilóval haladja meg optimális testtömegindexét. A nagyobb gond koleszterintszintjével van, és az orvosok figyelmeztették, hogy ha nem hagy fel édes étrendjével, szívrohamot kockáztat.
Kennedy most erőteljesen edzi testét, és diétájából teljesen mellőzi a csokoládét, amelyből egyáltalán nem lett elege munkája ellenére sem - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.
 
Winelovers borok az olvasás mellé