Topos Pince: Családias hangulat palackba töltve

(X)
2012. szeptember 05., 15:05


„Jobb, mint a bordói!” – mondta egykor Kőröshegy vörösborára II. Vilmos német császár, akinek egy korabeli pesti újság tudósítása szerint gróf Széchényi Imre berlini nagykövet vitt a birtokán termő kőröshegyi borból, amely a 19. századi híradás szerint aztán a császár kedvence lett.
Topos Pince: Családias hangulat palackba töltve
 
Ezen a nagy múltú szőlőtermő területen, a Balatonboglári borvidék keleti végében kezdte családi vállalkozását immár több mint tíz éve Topos József, a kőröshegyi Topos Pince tulajdonosa. Az akkor örökölt piciny földterület évről évre gyarapodott, ma négy hektáron terem itt a környék és a főváros egyes vendéglátóhelyein kedvelt és a Balaton-parti turisták által a helyszínen is gyakran kóstolt, fényes érmekkel elismert bor.

A terület több mint fele olaszrizling, ebből palackozzák a Topos Pince fehérborát, amelyet egy tölgyfahordóban érlelt merlot-zweigelt házasítás és a pince rozébora egészítenek ki.
 
„Minden évben alakítgattunk valamit. Az eddigi legnagyobb fejlesztésünk 2002-ben történt állami támogatással, azóta biztosítjuk a vendéglátást helyben” - meséli hangulatos pincéje ízlésesen terített asztalai egyikénél ülve Topos József. Vendégek érkezésekor felesége és fia vannak segítségére, hogy a zamatos borokhoz bőségesen megrakott falusi vendégasztalon kínálják a saját készítésű kolbászt, szalonnát vagy éppen pörköltet, sültet.
 
Topos Pince: Családias hangulat palackba töltve
 


A helyszín negyven vendég fogadására alkalmas, és ezzel tökéletesen őrzi azt a többletet, amely igazán családiassá, emberközelivé és emlékezetessé teszi a jófajta borok kóstolgatásával töltött pillanatokat.

Elérhetőségek:

Topos Pince
8617 Kőröshegy, Kishegy
Tel.: 06-84/349-943
Mobil: 06-30/217-3387
E-mail: top-bor@freemail.hu
Keresse a Balatonföldvár turisztikai régió pincészeteit, gasztronómiai ajánlatait, böngésszen a szálláslehetőségek, programok és látnivalók között a www.balatonfoldvar.info.hu oldalon vagy forduljon kérdéseivel a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesülethez a +3684/540-220 telefonszámon, illetve az info@balatonfoldvar.info.hu címen. Keresse ajánlatainkat a Facebookon: Balatonföldvár Tourism.

Topos Pince: Családias hangulat palackba töltve
Winelovers borok az olvasás mellé