Hétvégén tartják a mádi furmint ünnepét

Borászportál
2012. szeptember 07., 17:39


Programajánló - A világörökséghez tartozó Tokaj-Hegyalja mádi borvidékének kitűnő borain kívül több tájegység is bemutatkozik furmintjával. A mádi borászok dűlőtúrával egybekötött borkóstolóra hívják az érdeklődőket, akik bepillantást nyerhetnek a borkészítés titkaiba is.
Hétvégén tartják a mádi furmint ünnepét
 
A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék világhírű bora, a furmint áll a középpontban a hegyaljai Mádon pénteken és szombaton: a térség legnagyobb termőterületével bíró településén Mádi Furmint Ünnep 2012 elnevezéssel rendeznek borfesztivált.
 
Több pince is kinyit, a borok mellett kiállítások, koncertek és egyéb izgalmas programok várják a vendégeket. A kétnapos rendezvényen fellép a Csík Zenekar, Ferenczy György és a Rackajam, a Vivat Bacchus, az Esthajnal zenekar és Rúzsa Magdi.
A látogatókat vásári forgatag, szüreti felvonulás, mesterségek udvara is invitálja, a gyerekeket egyebek mellett kézműves foglalkozások, komédiások előadásai, az Alma együttes koncertje várja. A rendezvényen mutatják be Faragó Miklós festőművész könyvét is, amely életútjáról szól.
Winelovers borok az olvasás mellé