Etyeki Kezes-lábos, utoljára

Németh Richárd
2012. szeptember 18., 16:12


Programajánló - Az idei - egyben utolsó - Kezes-lábos Fesztivált szeptember 22-23-án tartják a szervezők, melyre kizárólag az ő meghívásuk alapján érkeznek a megszokott színvonalú kézműves és gasztronómiai kiállítók, de természetesen kinyitnak majd az etyeki pincék is.
Etyeki Kezes-lábos, utoljára
 
„A Kezes-lábos fesztivál indulása óta a borászok, kiállítók és látogatók száma nagy örömünkre egyre nőtt, az egynapos fesztivál kétnapossá vált, és minden alkalommal igyekeztünk valamilyen újdonsággal még izgalmasabbá tenni a rendezvényt. Egy évtized alatt sok minden történt, a Kezes-lábos alapvető koncepciója azonban nem változott. A jubileumra különleges programokkal készülünk, de az induláskor lefektetett filozófia ugyanaz” – fogalmazott lapunkhoz eljuttatott közleményében Mák Tamás, a fesztivál egyik koordinátora.
 
A különleges gasztronómiai élmények mellett igényes kulturális programokról is gondoskodnak a szervezők. Olyan fellépőket kértek fel erre a jeles alkalomra, mint a Budapest Bár, Ferenczi György és a Rackajam, a Cimbali Band, Lakatos Róbert és a Rév, de lesz Korpás Éva gyermekkoncert is. 
 
A Borászportál.hu standját keressétek a Körpincénél és a Búcsú téren! Érdemes bennünket meglátogatni, mert félóránként egy-egy palack bort sorsolunk ki azok között, akik regisztrálnak nálunk.
A gyermekeknek rengeteg szórakozási lehetőséggel kedveskednek: lesznek népi játékok, versenyek és számos színpadi program. Ismét megrendezik a Fesztiválnyitó Lábos-felvonulást és a mindig nagy sikerű főzőversenyt Szőke Andrással, részt vehetnek a látogatók a Magyar Konyha Ínyenc beszélgetésein vagy összemérhetik erejüket és tudásukat a rönkhasítóversenyen. 
 
Etyeki Kezes-lábos, utoljára
Főzőverseny is lesz, hagyományosan Szőke Andrással
 
Egész hétvégén 10.00 órától várják a régi és új látogatókat, az ínyenceket, a gyermekes családokat és a kultúrára, zenére, könnyed, igényes szórakozásra vágyókat az utolsó Kezes-láboson. Hogy miért az utolsó, arról itt olvashatja a Borászportál interjúját a főszervezővel, Rókusfalvy Pállal.