Idén is lesz borfesztivál Bihardiószegen

MTI
2013. május 28., 10:46


Programajánló - Idén is megrendezik a Bihardiószegi Borfesztivált. A hétvégén zajló rendezvényen adják át először a Bihar Megye Borásza elismerést. A rendezvényre ingyenes a belépés. A látogatók felfedezhetik Érmellék gyönyörű vidékét, helyi értékeit és jelenlétükkel is támogatják a helyi borászok erőfeszítéseit az egykor világhírű szőlőkultúra felvirágoztatása érdekében.
Idén is lesz borfesztivál Bihardiószegen
 
Tavaly rendezték meg első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal a Nyitott pince - Teli pohár mottójú kulturális és gasztronómiai rendezvényt az Érmelléki Borvidék központjában, ahová szép számmal érkeztek a magyar-román határ mellett élők, illetve a debreceni és a nagyváradi polgárok - idézte fel Heit Lóránd főszervező pénteken az MTI-nek.
 
Elmondta, hogy ezúttal már kétnapos lesz a borfesztivál Bihardiószegen, szombaton és vasárnap is várják az érdeklődőket.
A rendezvényre ingyenes a belépés. A látogatók felfedezhetik Érmellék gyönyörű vidékét, helyi értékeit és "jelenlétükkel is támogatják a helyi borászok erőfeszítéseit az egykor világhírű szőlőkultúra felvirágoztatása érdekében" - tette hozzá a főszervező.
Első alkalommal adják át a Bihar Megye Borásza elismerést. Heit Lóránt kitért arra, hogy a legkiválóbb érmelléki bor a 19. században a Bakator volt, ebből a fajtából néhány, több mint százéves tőkét még megtaláltak Kárpátalján, amiből megkezdték a szaporítást és idén el is ültették az első ezer Bakator-venyigét Érmelléken.
Részletes program itt.
Winelovers borok az olvasás mellé