Pannonhalmi Jazz-Terasz és VIATOR Jazz-Vacsorák

Borászportál
2013. június 11., 11:30


Évforduló - Újraalapításának 10 éves jubileumára a Pannonhalmi Apátsági Pincészet nem kisebb dologra vállalkozott, mint hogy a 2013. május 11-i születésnapi ünnepség záróeseményeként a világhírű izlandi Mezzoforte zenekar fellépésével szervezzen rendkívüli koncertet.
Pannonhalmi Jazz-Terasz és VIATOR Jazz-Vacsorák
 
Ekkora horderejű zenei rendezvényt persze csak évtizedenként egyszer terveznek Pannonhalmán, de a jubileum évében az immár hetedik alkalommal megvalósuló nyári jazz-koncertsorozatot is jócskán színesítették külföldi vendégzenészekkel.


 
A meghívott osztrák boogie-woogie zongorista, dominikai énekes és a Rolling Stones tagjaként is ismert amerikai szaxofonos nem kisebb hazai nevek mellett lépnek majd fel a Pannonhalmi Apátsági Pincészet és a VIATOR Apátsági Étterem és Borbár teraszán, mint Csemer Boglárka, Tóth Vera, Balázs Elemér, Sárik Péter vagy Emilio – messze a teljesség igénye nélkül sorolva. Rendhagyó módon a Ceglédi Dobmúzeumot is vendégül látják egy minikiállítás és tárlatvezetés erejéig, egyedülálló élményt kínálva az aznap esti koncert felvezetéseként.

A borászat kóstolóteraszán zajló koncerteket a sorozat alapításától fogja minden évben s így az idei esztendőben is pártfogásába vette a Pannonhalmi Apátsági Pincészet borainak kizárólagos magyarországi értékesítője, a Budapest Bortársaság, míg a Pannonhalmi Főapátsággal és intézményeivel szoros együttműködésben lévő AUDI Hungaria 2013-ban főszponzorként minden eddiginél nagyobb támogatásban részesítette a páros rendezvényt! A médiapartnerek között a vezető szerepet töretlen módon idén is a Kisalföld napilapot kiadó Lapcom vállalta, amely tevékenységet a Borászportál és a Vinoport immár közösen erősít elektronikus felületeken.

További információk a programról itt találhatóak.
Winelovers borok az olvasás mellé