Mennyei, oltári, angyali - Angyal Borászat és Szőlőbirtok, Tokaj-Hegyalja

Borászportál
2013. június 11., 11:10


Interjú - A nagyközönség előtt is megnyílt Tokaj-Hegyalján az Angyal Borászat és Szőlőbirtok Borháza, amely április elejétől fogadja a borkedvelő vendégeket.  A bortematikus hétvégékre érdemes időben bejelentkezni, mert a kiváló borokat és a helyszínt nagy érdeklődés övezi!
Mennyei, oltári, angyali - Angyal Borászat és Szőlőbirtok, Tokaj-Hegyalja
 
Mennyei, oltári, angyali - Angyal Borászat és Szőlőbirtok, Tokaj-Hegyalja


A megszokott hegyaljai hétvégi ajánlatoktól eltérően az Angyal Borászatban komplex hétvégi csomagokat kínálnak, melyben garantált programokkal kecsegtetik az érdeklődőket.  Az Angyal Borászat és Szőlőbirtok bemutatására a legalkalmasabb embert kértük fel Dr. Ináncsy Ernőt a pince tulajdonosát.

Borászportál.hu: Először is arra lennénk kíváncsiak, hogy milyen kötődése van önnek Tokaj-Hegyaljához és borkészítéshez?

Ináncsy Ernő: Amikor Nagyapám, Angyal Ernő kiolthatatlan kíváncsiságom kielégítése miatt megengedte, hogy ráncba szedjem az öreg pincét, már biztosan sejtett valamit. Egy mindig megújuló szenvedélyt kaptam tőle a szőlővel és a borral örökül. Nem tehette volna gondosabban és következetesebben, mikor hagyott ráérezni az ízére. Szerelem volt ez Nekem az első pillantásra, Ő pedig hagyományt teremtett általam.

Borászportál.hu: Miért pont Rátka lett az borászat központja?

Ináncsy Ernő: Édesapám, Dr. Ináncsy Miklós nagy érdeklődéssel figyelte a Nagyapámtól örökölt pincében folytatott tevékenységemet. Gyakran lejárt megízlelni az itt készült borokat, melyekből szívesen kóstoltatta meg barátait, büszkén mesélve, hogy ezt az ő fia készítette és hogy milyen szép eredményeket ért el országos és nemzetközi versenyeken. Egy ilyen látogatás alkalmával vitt magával egy gyönyörű szép helyre, mondhatnám a „Zemplén ölébe” amit körbevesz Szerencs, Ond, Rátka, Tállya, Mád, mint Tokaj-hegyalja leghíresebb bortermelő helyei és mindezt Mi már a birtokról, az ablakunkból figyelhetjük.
Rögtön megfogott Minket a hely szelleme és nagy tervezgetésekbe kezdtünk hogyan alakítsuk át a volt szövetkezeti pincét a mai kornak megfelelő, minőségi borászattá a hagyományok megőrzése és tiszteletben tartása mellett.

Borászportál.hu: Ahogy a borászat honlapján olvastuk, gyakorlatilag minden egy helyen található Önöknél, a pince, a feldolgozó üzem és a vendégszobák is...

Ináncsy Ernő: Igen, a borászati központunk földszintjén helyezkedik el a feldolgozó üzem, a tartálytér és a pince. Az emeleten kóstolóterem, vendégszobák, grill terasz és egy wellness sziget kapott helyet, míg a második emeleten már csak vendégszobákat találhatunk. Célunk volt az épület kialakításánál a komplexitás, a vendéglátás amellett, hogy anyagi hátteret biztosít a borászatnak egy kiváló marketing/pr. eszköz is. Véleményem szerint mivel a bor egy bizalmi termék, a fogyasztónak – amennyiben igényli – betekintést kell biztosítanunk, hogy miként műveljük szőlőinket, milyen eljárással készítjük borainkat, miáltal elnyerve bizalmát törzsfogyasztónkká válik.
 
Borászportál.hu: Az elmúlt két hónapban fogadta első vendégeit a borház, mik a tapasztalatok?

Ináncsy Ernő: Többségében természet- és borkedvelő magyar közönséget vonz a borház, akik érkezésük előtt pontosan megtervezik, mit szeretnének még Hegyalján megtekinteni, felkeresni rajtunk kívül. Közkedvelt célpontnak számítanak a zempléni várak, kastélyok, sajtkészítő manufaktúrák, pálinka főzdék, gourmet éttermek, kádár mesterek, csokoládé manufaktúrák melyek a közelben fellelhetőek. A korosztály is változatos, de ha meg kéne határoznom, akkor a 30-60 éves korosztály az, aki leggyakrabban meglátogat minket. Aki nem ennyire aktív azoknak wellness szigetünket és masszázsainkat kínáljuk kikapcsolódás gyanánt.

Mennyei, oltári, angyali - Angyal Borászat és Szőlőbirtok, Tokaj-Hegyalja


Borászportál.hu: Milyen csomagajánlatokkal, programokkal várják az önökhöz érkező vendégeket?

Ináncsy Ernő: Az évszakoknak megfelelően kínálunk hétvégi két éjszakás utazási csomagot vendégeink számára, amihez egy komplex programot biztosítunk. Minden hétvégi csomagunk tartalmazza a szállást, félpanziós ellátást és egy pincebemutatóval egybekötött borkóstolót. Tavasszal tokaji városlátogatást, sétahajózást, tiszai halvacsorát teszünk programunkba, nyáron tokaji vizes lehetőségekre hívjuk fel a figyelmet (kenutúra, strand, csónakázás) ősszel hat hétig tartó szüreti ajánlatunkban szüretelni visszük el vendégeinket, akik a maguk által szedett szőlőt ki is préselhetik. Télen amikor már szűkülnek a kirándulási lehetőségek, sváb disznótoros hétvégéket tartunk, melyhez a ház saját pálinkáját és az új borokat kínáljuk.

Borászportál.hu: Milyen távlati célokat tűzött ki a borházzal szemben?

Ináncsy Ernő: Szőlőterületeinket középtávon 50 hektárig szeretnénk bővíteni, kiegészítve új telepítésekkel, tovább folytatjuk a borászathoz tartozó vendégház népszerűsítését. Célkitűzéseink egy előre pontosan megfogalmazott ütemterv részei, melyek a vendégek megelégedettségét és a Mi fejlődésünket hivatottak szolgálni.


Angyal Borászat és Szőlőbirtok
3908 Rátka, Iskolameggyes-dűlő 2016/3

Vendéglátás:
Nagy József üzletvezető
+36 70 387 14 28
email: room@angyalboraszat.hu

Borászat:
Radics Barnabás borász
email: info@angyalboraszat.hu

www.angyalboraszat.hu
Winelovers borok az olvasás mellé