The Straits a Győri Bornapokon

Borászportál
2013. augusztus 15., 12:22


Borfesztivál - Bornapokat tartanak augusztus 22. és 25. között Győrött, a vendégeket a hazai borvidékek nedűinek kóstolása mellett borlovagrendek felvonulása, lovagavatás és sokszínű zenei események, köztük a The Straits együttes koncertje szórakoztatja.
The Straits a Győri Bornapokon
 
A Straits együttes meghívását több győri vállalat és intézmény anyagi támogatása tette lehetővé. Az augusztus 24-én este 9 órakor a városháza előtti téren kezdődő koncert a közönség számára ingyenes, akárcsak a többi zenei esemény – mondta el a programot ismertető sajtótájékoztatón Bolla Péter, a városháza kabinetfőnöke szerdán.
A félszáznál több hazai borászat a Széchenyi téren faházakban kínálja borait jövő csütörtöktől vasárnapig. A borászok pénteki éjszakáján nemcsak ismert borászokkal, hanem a borászatok tulajdonosaival is találkozhatnak az érdeklődők a Zichy-palotában.
Az Európai Borlovagrend Győri Legátusának avatási ünnepségét a Széchenyi téri bencés templomban tartják szombaton, az eseményre Ausztriából és Beregszászról is várnak borlovagokat.
A bornapokon fellép egyebek között a dzsesszt a klasszikus zenével és a rockkal ötvöző Mrs. Columbo és a bordalokat éneklő Vivat Bacchus énekegyüttes. Bardóczy Attila és Orosz Zoltán harmonikaművész francia sanzonokat ad elő, Majsai Gábor és zenekarának repertoárján pedig swing és boogie szólal meg. A zenei programok az örömzenét játszó szegedi Molnár Dixieland Band koncertjével zárulnak vasárnap este.
 
Winelovers borok az olvasás mellé