Az Ördög és a katlan fesztiválja

Borászportál
2014. augusztus 04., 09:23


Augusztus 5-9 között rendezik meg négy baranya megyei településen és a Vylyan teraszon az Ördögkatlan fesztivált. Tavaly óta az eseménynek már "Fesztivál bora" is van, ami a Vylyan Pincészet Ördög cuveé-je. Több mint 400 komoly- és könnyűzenei koncerttel, színházi előadással, kiállítással, irodalmi esttel, beszélgetéssel, cirkuszi előadással, családi programmal és szeretetteljes légkörrel várják a szervezők a fesztiválozókat.
Az Ördög és a katlan fesztiválja
 
Az Ördög és a katlan fesztiválja
Nagyharsányban, Kisharsányban, Palkonyán, Beremenden és a Vylyan teraszon hetedik éve él és virul egy olyan összművészeti fesztivál, ahol mindennek emberi léptéke és emberi tempója van, ahol hallótávolságon belül egyszerre csak egy zene szól. De micsoda zene! Ahol az infópultban Kati néni áll Nagyharsányból, és mindenben segít. Ahol a fényszennyezettség olyan kicsi, hogy Beethoven IX. szimfóniáját hallgatva, a fűben heverve beleveszhetünk a csillagos égbolt végtelenségébe. A fellépők sem sietnek előadás után, együtt kóstolgatják a legjobb villányi borokat velünk, a fesztiválozókkal.
 
Az Ördögkatlan Fesztivál hetedik éve üzeni és bizonyítja létével, hogy szükségünk van olyan régimódi érzetekre, élményekre, mint a békés fűben ücsörgés, a jóízű beszélgetések régi barátokkal vagy rácsodálkozás új emberekre, a gyerekekkel való közös játszás-zenélés-táncolás, a különleges hangulatú koncertek a szabadban, udvarokon, pincék előtt, kertek mögött, a jó színházi előadások utáni merengések egy pohár bor mellett – összefoglalva: a művészi és emberi minőség tisztelete. Mindez roppant korszerűtlen, szinte nem-normális, de ezért szeretik annyira a katlanozók – fellépők és fesztiválozók – azt az öt napot minden évben.
A Vylyan Teraszt a fesztivál legszebb helyszíneként emlegetik a katlanozók. Nálunk minden nap vannak borkóstolók és terülj, terülj asztalkák, kávésziget, gyermekjátszóház; koncertek, jó sok irodalom, túrák, beszélgetések, állandó kiállítások.
A pincészet védjegye a bor és a művészetek összefonódása.A bor felfogható megismételhetetlen műalkotásként is, így a művészetekben való visszatükröződést természetes közegnek tartják, a vonzódás érdeklődésükből fakad. A művészetek és a borok találkozásából, s a kortárs művészekkel való együttműködésből sok szép dolog született.2008-ban útnak indított MŰVÉSZI HORDÓK projektjük keretében képzőművészeket kértek fel arra, hogy leheljenek életet a „kiszolgált” boroshordóikba. Így születettek meg a MŰVÉSZI HORDÓK. Mára igen komoly gyűjteménnyé alakult a kiállítás, ami a szakma elismerését is elnyerte.
A Vylyan birtok lankáinak egyedülálló látványával, mediterrán hangulatú terasszal, a Művészi Hordó kiállítással, finom falatokkal és egyedi arcú borokkal egész évben szeretettel várják a vendégeket. A helynek kétségkívül varázsa van, melyet minden évszakban tovább színeznek új borokkal, ízekkel, hangulatokkal, felejthetetlen programokkal.
A fesztivál teljes programja itt olvasható.
Kedvcsinálónak pedig a tavalyi képgaléria.
Winelovers borok az olvasás mellé