A Sziget kicsit már gasztrofesztivál is

Borászportál
2014. augusztus 11., 11:03


Mától újra itt van Magyarország legnagyobb fesztiválja, a Sziget! Lesz Queens of the Stone Age, Outkast, Placebo, Blink 182 nagyon sok fröccs, hideg sörök, jelentős borkínálat és pálinka dögivel. Nézzük, mit ehetünk hozzá!
 
A Sziget kicsit már gasztrofesztivál is
Idén a fesztivál szervezői ismét több látogatóra számítanak: akár napi 85 ezer embert tud kiszolgálni a Sziget infrastruktúrája. Ez rengeteg elfogyasztott sört, fröccsöt és lángost jelent.
Utóbbiak miatt nyilván nagyon jól jön majd tavalyinál is több illemhely centrum, amelyekben 45-50 kivilágított WC lesz. Összesen kábé 2000 toalett áll majd a látogatók rendelkezésére.
Nőtt egyébként, nagyjából 25 %-kal a kempinghelyek száma is, a különböző komfortfokozatú és speciális kempingek azonban hamar lakókra leltek, így a Sziget előtt hetekkel már a legtöbbjükbe lefoglalták az összes helyet.
 
Mit együnk és igyunk?
A Sziget szervezői törekedtek a gasztrokulturális változatosságra. A sziget területének több pontján étteremközpontokat alakítottak ki, különböző nemzetek jellemző ételeivel, a magyar konyha produktumaival, Magyarország borvidékeinek legismertebb boraival és a pálinkakultúra legjobb italaival.
A több tucat étterem és pub mellett ABC, zöldég-, és gyümölcsárusok, pékség és tejtermék, és sütemény árusok állnak a szigetre érkezők szolgálatába. A fesztiválon idén is felbukkannak a romkocsmák.
Lesz indiai, erdélyi, görög, olasz, francia, mexikói, bajor, thai konyha, emellett nyitottak hamburgerezők, főtt kukoricások, lángososok, pizzások, kenyérlángososok, óriáspalacsintások és hotdogosok is.
Akinek bírja a gyomra, persze ehet hurkát, a kolbászt is és lesz sonka, grillnyárs, sült zöldségek és a sült húsok is.
A szomjas bulizókat több tucatnyi pub, megannyi boros pavilon, pálinkaházak és számos sörlelőhely várja.
A backstage-ben és VIP-ben a KIOSK Budapest és a Michelin csillagos Costes étterem kínálata lesz kóstolható, a VIP Teraszon emellett a Pastrami ételeit is megtalálhatják a vipek. A nagyon fontos embereknek tobzódhatnak egy koktélbár, a DiVino borkínálata valamint a BOB koktéljai között is.
Winelovers borok az olvasás mellé