Ugyanarra mozdul Gyurcsány és Orbán

Borászportál
2014. november 19., 23:05


Míg a magyarok kétharmadának több kedvenc bora van, derült ki az Agrárgazdasági Kutató Intézet kutatásából, a politikai vezetők a pálinkát fogyasztják legszívesebben. Vagy legalábbis azt mondják magukról.
Ugyanarra mozdul Gyurcsány és Orbán
 
A borfogyasztási szokásokról szóló felmérés adatai azt mutatják, hogy a megkérdezettek közel kétharmada nem ismeri az uniós oltalom alatt álló eredet-megjelöléseket vagy a földrajzi árujelzővel ellátott magyar borokat, és a többség nem igazodik ki a borvidékek, borrégiók között.
A válaszolók 40 százaléka nem tudta, hány borvidék van az országban. Amikor spontán kellett ilyen a területeket megnevezni, akkor a megkérdezettek alapvetően 5 borrégiót tudtak megemlíteni. Elsősorban Tokajt, Egert, Villányt, Badacsonyt és Szekszárdot ismerik.
 
A Bors korábban összegyűjtötte, hogy Magyarország vezető politikusai milyen italokat fogyasztanak legszívesebben. Áder János és Orbán Viktor a borokat, Gyurcsány Ferenc – hasonlóan Tarlós Istvánhoz - a söröket is kedveli, abban azonban Orbán és Gyurcsány is hasonlít, hogy mindketten szívesen fogyasztják a pálinkát.