Főoldal - Címkék - pannonhalma

Címkék / pannonhalma


Újjáéled a Pannónia Szőlőskertje kiállítás

Fejlesztés - Még a középkorra nyúlik vissza a pannonhalmi szerzetesek szőlőtermesztésének múltja. A borkedvelők napjainkban betekintést nyerhetnek az évi 300 000 palackot előállító Pannonhalmi Apátsági Pincészet életébe, és exkluzív kóstoló keretében ismerhetik meg a borászat termékeit. A bortermelési tradíciót a „Pannónia Szőlőskertje” című kiállítás dolgozza fel.

Három új kiállítótérrel bővül a Pannonhalmi Apátság

Ingatlanfejlesztés - Három kiállítóteret alakítanak ki a Pannonhalmi Főapátság 1,4 milliárd forintból megújuló, jelenleg üresen álló és omladozó majorsági épületében, amely várhatóan jövő nyáron nyílik meg.

Felújítják a pannonhalmi apátsági majort

Projekt - Nyáron megkezdődhet a pannonhalmi apátsági major 1,4 milliárd forintos felújítása. Az uniós pályázati forrásból finanszírozott projekt keretében felújítják az 1650-es években elkészült épületet és annak fél kilométeres muzeális pincerendszerét. A majorban nagyszabású időszaki és vándorkiállítások mellett két állandó tárlat kapna helyet.

Magyarok a londoni borvilág közepén

Wine Fair summarium - Május végén rendezték meg a London International Wine Fair-t a brit fővárosban, és bár ez volt egyelőre az utolsó az Excel Központban, a dokkoknál a kiállítás folyatódik, csak a koncepciót és a helyszínt gondolják újra a továbbiakban; jövőre már a belvárosban lesz, ahol minden kezdődött (London/Kensington Olympia). Miért is szükséges mindezt újragondolni?

Pannonhalmi Jazz-Terasz és VIATOR Jazz-Vacsorák

Évforduló - Újraalapításának 10 éves jubileumára a Pannonhalmi Apátsági Pincészet nem kisebb dologra vállalkozott, mint hogy a 2013. május 11-i születésnapi ünnepség záróeseményeként a világhírű izlandi Mezzoforte zenekar fellépésével szervezzen rendkívüli koncertet.

22-es csapdája az A38-on

Summarium - Az elmúlt szombat délután zajlott le az egyre szélesebb körben ismert 22-es csapdája borkóstoló sorozat harmadik rendezvénye. A helyszín ezúttal is új volt, mégpedig az A38 hajó felső terasza. Ugyanakkor az előző két alkalomhoz képest most hiányzott néhány húzónév, főleg azon kiemelt borvidékeinkről, amelyek bizony bővelkednek ilyenekben. Ennek ellenére a szervezés tökéletesre sikeredett.

XIV. Pannon Bormustra - a helyszínről jelentkezünk

Videóinterjú - A Borászportál stábja 2013. május 10-én a XIV.. Pannon Bormustra utolsó napjára látogatott el s pillanthatott be a verseny háttérmunkálataiba, az értékelés menetébe. A videóinterjúban Nemes Richárddal, a főszervezővel beszélgettünk.

100 borászat nevezett a Pannon Bormustrára

Borverseny - Lezárult a nevezés a Pannon Bormustrára, a legnagyobb presztízsű hazai borversenyre. A  nemzetközi szintű megmérettetésre május 8-10. között Pannonhalmán kerül sor, az eredményeket pedig május 11-én Budapesten, a Gerbeaud Házban tartott díjátadó gálaebéden hirdetik ki, amelyet követően megkóstolhatóak a díjazott borok is.

Pannonhalmi borok Vaszary képekhez

Kultúra - Vaszary János művészete áll a középpontban a Magyar Nemzeti Galéria november 23-i MNG Extra estjén, amelynek vendége ezúttal a pannonhalmi bencés főapátság és az apátsági pincészet lesz.

Pannonhalma: kiállítótérré alakítják az egykori apátsági majort

Projekt - A turisztikai célok szolgálatába állítják az épületeket: szőlészeti-borászati témájú, valamint a szerzetesi gazdálkodást bemutató állandó kiállítást alakítanak ki a hely jellegéhez, adottságaihoz illően, de gondoskodnak megfelelő kiállítótérről az időszaki tárlatok számára is.

Az ezerjóját! Két borvidék négy szemmel

Márciusban egy olyan kóstolón jártunk, ahol két kevésbé ismert borvidék mutatkozott be: a pannonhalmi és a móri. 

A balatoni borok történelme

A Magyar Tenger, Közép-Európa legnagyobb tava, komoly és rendkívül érdekes bortörténelemmel rendelkezik. Számomra mindig nagy élményt nyújtott az itteni borokat kóstolni. Az egyik legérdekesebb és igazán maradandó leírás, ami megjelent a Balatonról: Eötvös Károly Utazás a Balaton körül című műve. A könyvben is tetten érhető történelmi múlt felé mindig is nagy érdeklődéssel fordultam, sőt ezen keresztül kerültem kapcsolatba a borral is.
hirdetés

Regisztráció

Alapadatok

A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail:*
E-mail újra:*
Leggyakrabban előforduló e-mail címek helyes végződése: gmail.hu, gmail.com, freemail.hu, citromail.hu, freestart.hu, hotmail.com, mailbox.hu, t-online.hu, mail.datanet.hu

Kérjük ellenőrizze, helyesen adta-e meg e-mail címét!

Jelszó:*
Jelszó újra:*
Töltse ki a fenti űrlapmezőket és élvezze a regisztrációval járó előnyöket:
  • hozzáférés exkluzív cikkeinkhez
  • akciós áron elérhető, aukciókon meghirdetett termékek vásárlása
  • részvétel a regisztrált olvasóinknak szervezett nyereményjátékainkon, amelyeken szebbnél-szebb boros ajándékok találnak gazdára: borfesztivál-, bortanfolyam belépők, borkülönlegességek, borhétvégék...stb.

Fontos, hogy adatait pontosan adja meg, mivel a nyereményről a regisztráció során megadott e-mail címen tájékoztatjuk,
valamint a nyeremény átvételekor esetlegesen felmerülő azonosítási problémák kockázata is csökken!


A regisztrációval Ön elfogadja a következőket:

  • A Borászportál rendszerében a későbbiekben létrejövő regisztrációhoz kötött funkciók a megadott adatokkal (e-mail cím, jelszó) használhatók.
  • A Borászportál rendszere eseti jelleggel hírlevelet, marketing célú üzeneteket küld a regisztráció során megadott e-mail címre.
  • Amennyiben Ön NYER, a Borászportál rendszere megjeleníti oldalain az Ön nevét, lakóhelyét (csak a települést) és e-mail címét.
A regisztráció menete:
  • Töltse ki a fenti űrlapot!
  • Kattintson a "Mehet" gombra.
  • Aktiválja regisztrációját, a megadott e-mail címre a Borászportál rendszere által küldött elektronikus levélben található linkre történő kattintással!

Jelszó emlékeztető

E-mail cím:


Adja meg a regisztrációhoz tartozó e-mail címét, hogy rendszerünk elküdhesse Önnek az ahhoz tartozó  jelszavát.