Főoldal - Címkék - somló

Címkék / somló


Somlói borásszal bővült a Junibor

December első hétvégéjén derült ki, hogy kivel is bővül a Junibor egyesület.

10 Márton napi liba-bor párosítás

November 7-től két héten át libát libára halmozunk. Gyakorlatilag nincsen olyan étterem, amely ne készülne valamilyen liba étellel, menüsorral vagy komplett borvacsorával. Mi pedig el sem tudjuk képzelni az év utolsó előtti hónapját gúnár nélkül!

Somlói végletek - látogatás a Kreinbacher Birtokon és a Spiegelberg Kézműves Borpincénél

Október talán legszebb napsütéses hétvégéjén volt szerencsém az egyébként is mindig mesés Somló hegyre látogatni.

Magasra tette a lécet a Kreinbacher pezsgővacsorája!

Izgalmas somlói buborékok és pazar fogások, mindez meghitt gyertyafényben- igazán jól sikerült a Kreinbacher bor- és pezsgővacsora az Academy Golf Budapest klubházának éttermében október 2-án.

Meggyőző hírek a Somlóról

Spiegelberg István szőlőjében is megkezdődött a szüret a Somló-hegyen. A juhfarkot 26 és feles cukorfokkal szedik épp. A borász így ironizált a Facebook oldalán: "Juhfark 2014, 26,5 KMW, megint egy rossz év"...

Vulkáni erők találkozása az Araz Étteremben

A nyári szünet után ismét kezdetét veszik a borvacsorák minden hónap utolsó csütörötökén az Araz Étteremben. Az estek különlegessége, hogy két különböző borvidék borászai mutatják be boraikat, melyek mellé Barka Áron (Chéf de Cuisine), Kovács Gábor (Magyar Sommelier Club elnöke) és Kovács Ákos (az étterem igazgatója) által közösen összeállított ételsort kínálják. Így minden fogáshoz két tételt is van szerencséjük kóstolni a vendégeknek!

Bemutatták Magyarország újdimenziós, minőségi pezsgőit

A Kreinbacher Birtok a Budavári Borfesztiválon bemutatta új exkluzív pezsgőit. A szakmai kóstolót követően a nagyközönség is megízlelhette a birtok standjánál, az oroszlános udvarban az új köntösbe bújtatott borokat és pezsgőket. A címkéken egy huszárvágás utal a magyar virtusra, valamint egy hóvirág jelképezi Somló iránti tiszteletet.

Vajon "részeges" lesz az ország tortája?

A székesfehérvári Damniczki cukrászat Somlói revolúció, a budapesti Művész Kávéház Aranyló tokaji és ugyanennek a háznak az Eper furmint nevű tortáját választotta ki első körben a szakmai zsűri a Magyarország tortája versenyben.

Itt az augusztus - belehúznak a balatoni borfesztiválok

Almádiban, Lellén, Ábrahámhegyen Balatongyörökön, Füreden, Bogláron is jönnek a borhetek! Van még egy hónap a nyárból, mindenki igyekszik megnyomni a végét!

Éjszakai pincetúra lesz a Somlón

Formabontó bulira készülnek a Somló-hegy borászai. Összesen 34 helyszín érintésével éjszakai pincetúrát szerveznek a június 28-i szombat estére. Lesznek borok és borászok, nyitott pincék és kápolnák, majd szabadtéri reggeli a somlói várban.

Somlói revolúció, Aranyló tokaji és Eper furmint - melyik lesz Magyarország tortája?

A székesfehérvári Damniczki cukrászat Somlói revolúció, a budapesti Művész Kávéház Aranyló tokaji és ugyanennek a háznak az Eper furmint nevű tortáját választotta ki első körben a szakmai zsűri a Magyarország tortája versenyben.

Hungarikum lehet a somlói juhfark

Doba, Somlójenő, Somlószőlős, Borszörcsök, valamint Somlóvásárhely önkormányzata, és a Somló és Környéke Borút Egyesület közös tájegységi értéktárat hozott létre, és együtt kezdték meg a Somló-hegy értékeinek összegyűjtését.

Egy hétvége, ami a napsütésről és a borról szól

A pünkösdi hétvége 1996 óta a Nyitott Pince programok ideje. Ebben az évben már a 19. alkalommal nyitják ki a borászok a pincét a látogatók előtt, hogy az érdeklődők felfedezhessék a borvidékeket, megismerhessék a legjobb borokat. De a hangsúly idén is a hangulaton lesz. Pillanatképek.

Rompincéket mentenek a Somlón

Önkéntesség - Eddig 24 rompincét mentettek meg az enyészettől önkéntesek és borászok a Somló-hegyen. A rompincéket ezentúl az örökbefogadó borászatok tartják tisztán.

Furmint - iszom a s(z)avaid!

SUMMARIUM - Ha február, akkor furmint! Most már ötödik éve, hogy mindenki harsogja ezt a rövid és könnyen megjegyezhető szókapcsolatot, mondatocskát. Ugyanis immár ötödik évéhez érkezett a Furmint Február rendezvénysorozat, s vele együtt a Nagy Furmint Kóstoló.

Három különleges csomagot ajánl karácsonyra a Zsirai Pincészet

Ajánlat - Három különleges csomagot ajánl a pincészet, amivel az ünnepek alkalmából meglephetjük barátainkat, ismerőseinket, vagy akár magunkat. A kiválasztott csomagot a honlapjukon lévő webshopon keresztül lehet megrendelni.

Olaszrizlingek legjava - utolsó felvonás

Kóstolási jegyzet - Bár már november van, egy beszámolóval azért még adós maradtam az olaszrizling hava kapcsán. Október utolsó napján tartotta a CEWI Top 10 Olaszrizling Kóstolóját, ahová azok a tételek kerültek beválogatásra, amelyeket a Nagy Olaszrizling Kóstolón a legtöbbre értékelt a közönség.

Somló Pezsgő - olaszrizling alapokon

Pezsgőajánló - A Fazekas család vásárhelyi őseit már évszázadok óta somlói szőlősgazdák, vincellérek között találjuk. A Somló első szakképzett borásza is a családból került ki az 1800-as években, a mostani tulajdonos dédöregapja személyében. A pincészet Somló Pezsgője már jól ismert a fogyasztók körében, mely olaszrizling házasításával készül.

Borászportál - Vinoport árkád a Budavári Borfesztiválon

Programajánló - Itt a szeptember, itt az ősz, a Budavári Palota udvarán pedig megint borfesztiválozni gyűlik össze a nép. Szeptember 11-15. – ezt az időpontot bizonyára minden lelkes borkedvelő bevéste már a naptárába. Nos, hogy a számos boros és gasztronómiai kiállítón túl, a különféle zenei produkció mellett, a „Bor és a Nő” mottóra felcsavart eseményeken kívül, még mivel lehet kápráztatni a fesztiválozók érzékeit? Elmondjuk. Katt!

Az elátkozott Rác fürdő

Summarium - Az árvízre hivatkozó halasztás után, valami nem teljesen világos ok miatt most sem foglalhatta el a magyar fajták kavalkádja a Rác fürdő épületét. Ahogy ezt a fürdőzni vágyok sem tehetik meg egy jó ideje. Így aztán a parkolóban, a tabáni fák gyűrűjében gyűltünk össze magyar borokat kóstolni június 5-én. Lehet, hogy a fürdő van elátkozva és ez sugárzott ki ránk is?

Újra szól a Somló hangja

Programajánló - A július 18. és 21. között megrendezendő Somló Hegy Hangja Fesztivál ötödször ad otthont a népzene és világzene ismert művelőinek a dobai Erdődy-kastélyban, emellett idén is lesz a térség bortermelőinek termékeivel borvásár, helyitermék-vásár, ahol csak kézműves termékeket kínálnak, valamint a környezettudatos életmódra ösztönző programok, kiállítások. A cigány kultúra önálló kiállítóhelyen és nagyszínpadi koncertekkel mutatja be a népcsoport hagyományait és zenéjét.

Somló-utópiát ír a Kreinbacher

Interjú - Egy sci-finél a happy end korántsem garantált, de a Kreinbachernél nagyon komoly munka kezdődött meg azért, hogy a somlói pezsgő-utópia valóra váljon és ennek a történetnek jó vége legyen. Térhajtómű helyett furmint, jedik helyett champagne-i szakértő, időutazás helyett következetes építkezés. Bodorkós Norberttel, a birtok vezetőjével a futurisztikus épületről és arról beszélgettünk, hogyan próbál felnőni a hazai pezsgőpiac leendő óriása, a Kreinbacher.

22-es csapdája az A38-on

Summarium - Az elmúlt szombat délután zajlott le az egyre szélesebb körben ismert 22-es csapdája borkóstoló sorozat harmadik rendezvénye. A helyszín ezúttal is új volt, mégpedig az A38 hajó felső terasza. Ugyanakkor az előző két alkalomhoz képest most hiányzott néhány húzónév, főleg azon kiemelt borvidékeinkről, amelyek bizony bővelkednek ilyenekben. Ennek ellenére a szervezés tökéletesre sikeredett.

Egy borrendezvény metamorfózisa

VinCE Budapest 2013 - Ha március, akkor nemzeti ünnep, Budapesti Tavaszi Fesztivál és persze VinCE. Ebben a hónapban tényleg mindenki megtalálhatja a számára legizgalmasabb elfoglaltságot – emberek ezrei látogatnak el a március 15-i ünnepségekre, a zene- és színházkedvelők megszállják Budapest kulturális intézményeit, a borrajongók (köztük én) pedig tűkön ülve várják, hogy megnyissa kapuit az ország egyik legexkluzívabb boros rendezvénye, a VinCE.

Furmint Forever

Summarium - Februárról lévén szó, mi más kerülhetett volna a fókuszba a Naphegyen található Vinopolisban, mint a furmint. Annak ellenére, hogy már a csapból is az folyik, hogy "ha február, akkor furmint", egy kicsit szkeptikusan fogadtam a rendezvényt. Hiszen aki a furmintokkal meg akart ismerkedni, annak ott volt a Nagy Furmint Februári kóstoló a Vajdahunyad várban, de a múlt heti Borjour Magnum is kifoghatta (volna) a szelet a Vinopolis kóstolójának vitorlájából.

Furmint pezsgők hajnala

3 + 1 pezsgő - A Borászportál champagne- és pezsgő felelőse ezúttal annak járt utána, miért kezd egyre népszerűbb lenni a furmint szőlőfajta a pezsgőkészítők körében. Demeter Zoltán, a Szent Tamás Pincészet, a Sauska Pincészet és a Garamvári Szőlőbirtok technológiái górcső alatt.

20 éves a Somlói Borrend

Jubileum - A Somlói Borrend húsz éves fennállását ünnepelte tíz magyarországi borrend képviseletével Pápán. Az ünnepi rendezvényen Tornai Tamás, a Somlói Borrend alkancellárja Tények és tévhitek címmel tartott előadást a borról és a borfogyasztásról.

Etyek Borkonferencia 2012 - online közvetítés

Percről - Percre - A Borászportál az Etyek Borkonferencia helyszínéről, az etyeki Borudvarból jelentkezik, ahol a főszerep idén Somlóé. 

Alkonyi: nem akartam pesti nyugdíjas lenni

Portré - Szükség van egy darab földre - vallja Alkonyi László, aki mesél tokaji életmódjáról, a dűlőklasszifikáció elengedhetetlen fontosságáról, de kitér, a Balatoni Borvidék, Somló, Eger és Villány pozitívumaira és problematikáira is. Hazánk egyik legismertebb borszakírójával a Mandiner.bor készített portré-interjút, melynek a második részét közöljük most.

Nem kell a "negatív kampány" Somlónak!

Nincs veszélyben a Somló, a vörösiszap-katasztrófa nem okozott kárt a termőterületeken - Somogyi Lajos hegybíró szerint. A közelmúltban megalakult, a Mal Zrt.-t felelősségre vonatni igyekvő 14 fős pertársaság veszélyezteti a borvidék jó hírnevét - állították a somlói termőterület közel felét képviselő bortermelők a helyi hegybíró által összehívott fórumon.

Vörösiszap katasztrófa: Somló megúszta!

Valótlan a MAL Zrt.-t perlő bortermelők azon állítása, miszerint a Somló veszélybe került a vörösiszap-katasztrófa miatt – mondta Somogyi Lajos a borvidék hegybírója. Tudományos vizsgálatok igazolják, hogy a katasztrófa semmilyen hatással nem volt a szőlőültetvényekre.

Vörösiszap: veszélyben Somló, perelnek a bortermelők

Pert indítottak a somlói szőlősgazdák és borászok a vörösiszap-katasztrófa felelőseként vádolt cég ellen, mert a szennyezés veszélybe sodorhatja a Somlói borvidék ökológiáját, és jó hírnevét, visszavetve így az itteni borkereskedelem forgalmát – állítják a termelők. A MAL Zrt. ellen indított polgári peres ügyekben már akár az év elején várhatók ítéletek.

Felemelni a Somlót

A Tornai Pincészet a hegy legnagyobb pincészete. Története 1946-ban kezdődött, a birtok ma 58 hektáros, ami mindenhol középpince méretnek számít Magyarországon, nemhogy a Somlón. A borvidék rendbetételének fontosságáról Tornai Tamás beszél. Tompa Imre írása

András-napi Bormester Találkozót tartottak Somlón

Tízedik alkalommal került megrendezésre az egykor a Tornai Pincészet alapítójának, Tornai Endrének névnapja alkalmából elindított bormester találkozó, melyen most először nem vett részt az ünnepelt. A házigazda Tornai Tamás édesapjára emlékezvén a többi bormesterrel együtt egyperces néma felállással tisztelgett emléke előtt.

Tornai - Amikor a bazaltorgonák megszólalnak

Vannak azok a borok, melyekről már akkor tudjuk, hogy milyen ízekre számíthatunk, mielőtt még az első korty a szánkba kerülne. Vannak azok a borok, melyeknél a talaj felülírja a fajtát. A somlai borokat éppen ez különbözteti meg a többitől, ettől a mineralitástól válik egyedivé. Nem az a fajta, mellyel futó kalandként lehet ismerkedni. A találkozásnak meg kell adni a módját, hadd tárulkozzon ki, hadd szólaljanak meg a bazaltorgonák…

Kő van a borban!

(B)országot járt Somló. Megfordult Debrecenben, Budapesten, majd Szegeden zárt. A Borászportál az október 27-én, a pesti, Festetics Palotában tartott rendezvényre látogatott el, ahol a borok sétálókóstolóját a Borkollégium oktatója, Mészáros Gabriella AIWS előadása előzte meg. Ez inspirált bennünket egy nagyobb lélegzetvételű, a somlói terroirról szóló, általános jellegű írásra.

Somlói BORszágjárás - három város, 14 pincészet, 42 bor

Tizennégy somlói pincészet 42 borát kóstolhatjátok meg októberben három városban. Szegedre, Debrecenbe és Budapestre hozzák a legjobb nedűket. Ahogy a szervezők mondják, „most a Hegy megy Mohamedhez”.

Hírhozóként jöttem! Négy nagyszerű pincészetet ajánlunk

Meghívás érkezett Korcsik Zoltántól négy kevésbé ismert borászat bemutatójára a VAM Designba. Bemutatkozásnak nem nevezném az eseményt, mert mindahányan már jó ideje foglalkoznak szőlővel, borral és megmutatták, hogy mit tudnak. Vitathatatlan tény viszont, hogy a nagyközönség nem annyira ismeri Őket. Ennek több oka is van. Az egyik például, hogy az elvárhatónál sokkal kevesebb tokaji és somlói bort iszunk.

Milyen is lesz a 2010-es somlói évjárat?

A borhoz értők nem vártak kiforrott tételeket a Somlói Tavasz Egyesület – immár szokásosnak mondható – évjáratbemutatóján, inkább arra számítottak, hogy picit beleshetnek a kulisszák mögé, megkóstolhatják, mit mutat magából egy késznek még nemigen nevezhető somlói bor.

Somló Budapestre érkezett – Borkúra a Borgyógyászatban

Homloka alatt a bazalthegynek, / izzanak a szőlők, édesednek – írta Nagy László. Az ott édesedő szőlőkből készült kiváló borokat természetesen a helyszínen szeretjük a legjobban megkóstolni. Ám az ember nincs mindig abban a helyzetben, hogy egy átlagos hétfő este Somlóra utazzon. Ezért örültünk nagyon meg a Fuchsli Borgyógyászatban tartott Borkúra második állomásának, amelyen a Somlói Borvidékkel ismerkedhettek meg a látogatók.

Mit tud egy somlói kistermelő - avagy a barátságos juhfark

A Szabóvári pincészet egy kis családi birtok Somlóról. Reider László mindössze 1,6 hektáron gazdálkodik. Az egyik legkitűnőbb adottságokkal rendelkező Apátsági dűlőben, és a másik, dobai oldalon lévő Szent Márton dűlőben vannak területei. Fajtaborokat készít, melyek 5 és 10 hektós tölgyben jobbára 3 évig érnek mielőtt palackozásra kerülnek. László úgymond hobbiborász, ám a stand up-ban is jó!

Isabelle lelkesen kóstolta a magyar borokat

Isabelle Legeron, a Travel Channel borspecialistája sajátos magyar fajtákat kóstolt hazánkban tett bortúráján. Isabelle Journey into Wine (Borban utazva) című műsora - melyben a borszakártő hölgy felderíti a világ legnagyszerűbb borait - ezúttal Budapesttől a Fekete-tengerig címmel jelentkezik.

Nyári történetek a borkultúra jegyében

Idén nyáron három bortúrán vettem részt, mint szervező vagy résztvevő. Három bortúra háromféle módon - bérelt busz + gyalogtúra a Vértesen át egy kis csapattal Mórra, autóval Szekszárdra negyedmagammal végül vonattal majd gyalog, kettesben fel a Somlóra.

A Nagy Somló - tisztelet a hegy előtt

A Somlói borvidék legendás. Hegyalja után talán ez az a borvidék, amely a legmélyebb történelmi gyökerekkel rendelkezik. Aki megszereti az igazi somlait, ezt a karakteres bort, mindig keresni fogja!

Nagy Somlyó hegy borainak bemutatkozása - Kóstoló a vidék jellegzetes vulkanikus repertoárjából

Korábban a Laposa kóstoló során már kaphattam egy „juhfarknyi” ízelítőt a Somló hegy vidékének sajátosságaiból, nem volt nehéz megtalálnom az összefüggéseket az akkori és a mostani tapasztalataim között. Április 4-én igazi kis somlai borünnepet ültünk kóstolótársaimmal és a résztvevő borászokkal, szerencsére már nem a kötelező ünneplés jegyében, mely két évtizede még pont erre a napra esett.
hirdetés

Regisztráció

Alapadatok

A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail:*
E-mail újra:*
Leggyakrabban előforduló e-mail címek helyes végződése: gmail.hu, gmail.com, freemail.hu, citromail.hu, freestart.hu, hotmail.com, mailbox.hu, t-online.hu, mail.datanet.hu

Kérjük ellenőrizze, helyesen adta-e meg e-mail címét!

Jelszó:*
Jelszó újra:*
Töltse ki a fenti űrlapmezőket és élvezze a regisztrációval járó előnyöket:
 • hozzáférés exkluzív cikkeinkhez
 • akciós áron elérhető, aukciókon meghirdetett termékek vásárlása
 • részvétel a regisztrált olvasóinknak szervezett nyereményjátékainkon, amelyeken szebbnél-szebb boros ajándékok találnak gazdára: borfesztivál-, bortanfolyam belépők, borkülönlegességek, borhétvégék...stb.

Fontos, hogy adatait pontosan adja meg, mivel a nyereményről a regisztráció során megadott e-mail címen tájékoztatjuk,
valamint a nyeremény átvételekor esetlegesen felmerülő azonosítási problémák kockázata is csökken!


A regisztrációval Ön elfogadja a következőket:

 • A Borászportál rendszerében a későbbiekben létrejövő regisztrációhoz kötött funkciók a megadott adatokkal (e-mail cím, jelszó) használhatók.
 • A Borászportál rendszere eseti jelleggel hírlevelet, marketing célú üzeneteket küld a regisztráció során megadott e-mail címre.
 • Amennyiben Ön NYER, a Borászportál rendszere megjeleníti oldalain az Ön nevét, lakóhelyét (csak a települést) és e-mail címét.
A regisztráció menete:
 • Töltse ki a fenti űrlapot!
 • Kattintson a "Mehet" gombra.
 • Aktiválja regisztrációját, a megadott e-mail címre a Borászportál rendszere által küldött elektronikus levélben található linkre történő kattintással!

Jelszó emlékeztető

E-mail cím:


Adja meg a regisztrációhoz tartozó e-mail címét, hogy rendszerünk elküdhesse Önnek az ahhoz tartozó  jelszavát.

Szabályzat

A Borászportál aukcióin csak a regisztrált felhasználók vehetnek részt. Amennyiben Ön regisztrált felhasználónk, a licitáláshoz be kell lépnie.

Amennyiben a Vevő a termékre (az aukció tárgyára) érvényes licitet tesz, akkor a Ptk. 211. § szerint köteles azt az eladótól, a licitben megadott áron átvenni és pénzügyileg teljesíteni.
Az ellenérték üdülési csekkel nem egyenlíthető ki.

Leütött termék vagy szolgáltatás ellenértékét az aukció lezárultát követő 10 munkanapon belül kell kiegyenlíteni. 10 000 forintot meg nem haladó nyertes licit esetén a Borászportál által kiállított 1000, 2000 és 3000 forint értékű kuponok nem használhatóak fel.

Nyeremények átvétele:
Az aukción leütött nyeremények átvételére az alábbi lehetőségek vannak:

 • postai úton utánvéttel
 • adsfutárcég közreműködésével, utánvéttel
 • személyesen a Borászportál szerkesztőségében

Az átvételi módok közül az aukció nyertese szabadon választhat.
A nyerteseket munkatársunk a regisztrációkor megadott elérhetőségeken keresi meg a részletek egyeztetésével kapcsolatban.

Kérdés esetén az info@boraszportal.hu e-mail címen adunk felvilágosítást.

A "Licitálok" gomb:
Ha a "Licitálok" gombra kattint, Ön az aukción felkínált termékért vagy szolgáltatásért azt az árat ajánlja, amely "Az Ön ajánlata:" felirat mellett található. Ez rendszerint 1000 Ft-tal (kisebb értékű aukciók esetén 500 Ft-tal) magasabb, mint az előző ajánlat.
Amennyiben az aukció nem éri el a leütési árat, és az aukció lejáratának időpontjában Ön kínálta a legmagasabb árat, Ön nyeri az aukciót. 
Ha ez az ár megegyezik a leütési árral, szintén Ön nyeri az aukciót.

A "Licitálok" gombon minden esetben ki van írva, hogy Ön mekkora összeget ajánl az adott termékért/szolgáltatásért. Ezt az összeget a rendszer a más licitálóktól érkezett licitek figyelembe vételével 3 másodpercenként frissíti. Ha ön már licitált az adott termékre szolgáltatásra, a "Licitálok" gomb fölött kiírásra kerül, hogy az adott időpontban Ön áll-e nyerésre.

Az "Elviszem azonnal leütési áron" gomb:
Ha az "Elviszem azonnal leütési áron" gombra kattint, Ön a Leütési árat ajánlja az aukción szereplő termékért vagy szolgáltatásért. 
Ebben az esetben az aukció azonnal lezárul, és Ön nyeri azt a leütési áron.

Az aukció záró időpontja

Az aukció a Licit határidőnél megadott időpontban zárul (kép alatt jelölve). Abban az esetben, ha az aukció határidejét megelőző 5 percben érvényes licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra, az aukció határideje automatikusan meghosszabbodik 5 perccel.

Szómagyarázat

Licit: A licitáló az aktuális ár alapján - abból kiindulva - tesz egyszeri ajánlatot az adott szolgáltatásra vagy termékre, azaz az aukció tárgyára. Az egyedi licit mindig 1 licitlépcsővel magasabb, mint a legutoljára tett ajánlat.

Vevő: A vevő az a licitáló, aki az aukció lejártakor a legmagasabb összeggel licitált az aukció tárgyára vagy az a személy, aki a leütési árat ajánlotta a termékért, szolgáltatásért.

Leütési ár: Amennyiben a licit a licit határidő előtt eléri ezt az értéket, az aukció lezárul. A leütési árat ajánló licitáló nyeri az aukciót.

Kikiáltási ár: A kikiáltási ár az az ár, amelyről az aukció indul.

Eredeti ár: Az az ár, amelyért a szolgáltatás vagy termék az eladótól (pl. szállodától, fürdőtől) megvásárolható.

Licit határidő: Az az időpont (év, hónap, nap, óra, perc formában megadva) amikor az adott termékre vonatkozó aukció lezárul. Ha ezt megelőzően az aukció nem éri el a leütési árat, az a licitáló nyeri az aukciót, aki a legmagasabb összeget ajánlott a felkínált termékért vagy szolgáltatásért. A licit határidő meghosszabbodik, ha az azt megelőző 5 percen belül licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra.

Licitlépcső: A licitlépcső mindig a legutoljára tett ajánlat (aktuális ajánlat) összegétől függ, mértéke az alábbi táblázat szerit változik:

1 Ft-tól 100 Ft-ig 10 Ft
100 Ft-tól 1.000 Ft-ig 50 Ft
1.000 Ft-tól 2.000 Ft-ig 100Ft
2.000 Ft-tól 5.000 Ft-ig 200 Ft
5.000 Ft-tól 10.000 Ft-ig 500 Ft
10.000 Ft-tól 100.000 Ft-ig 1.000 Ft
100.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig 5.000 Ft
500.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig 50.000 Ft
1.000.000 Ft-tól   100.000 Ft

Ajánlja a cikket ismerőseinek!

Feladó neve:*
Feladó e-mail címe:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Magamnak is elküldöm:

Megjegyzés:

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!