Főoldal - Címkék - szállás

Címkék / szállás


Új szálloda nyílik Tokajban

Vadonatúj, 42 férőhelyes három csillagos hotel megnyitására kerül sor Tokajban. A szálloda 10 fő részére biztosít munkahelyet. Az épületben a szobákon és apartanon kívül vendéglátóegység is kialakításra kerül.

Szakmai elismerések az Egri Borvidék legnívósabb szállásának

Díj - Heves megye turisztikai lehetőségeiről, a fejlesztésre fordítható összegekről beszélt Nyitrai Zsolt (Fidesz) országgyűlési képviselő és Fodor Olivér, a nemzetgazdasági tárca főosztályvezetője pénteken Noszvajon, abból az alkalomból, hogy a tavaly nyáron megnyílt noszvaji Oxigén Hotel & Zen Spa három rangos szakmai díjat is elnyert a közelmúltban.

Kedveltebb lett Eger térsége a turisták körében

Turizmus - Évi hét százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Eger térségében az elmúlt két évben - mondta Pataki Sándor, az Eger Térsége Turisztikai Desztináció Menedzsment Egyesület elnöke a szervezet egri projektzáró konferenciáját megelőző sajtóbeszélgetésen.

Nyerj egy 2 fős hétvégét a Polgár Pince és Panzióba!

Szavazás - A Polgár Pince és Panzió az egyedüli boros szállásként szállt be az Év Legbarátságosabb Szállodája versenybe, így arra buzdítjuk most a Borászportál Olvasóit, hogy ha tehetik, adják le szavazatukat a villányi panzióra, s így egyúttal részt vehetnek abban a nyereményjátékban is, amelyben több 2 fős, 2 éjszakás, félpanziós, wellness használatot is tartalmazó szállásutalvány kerül kisorsolásra.

Nőtt a belföldi vendégéjszakák száma

Statisztika - A magyarországi kereskedelmi szálláshelyek 2012. évi adatai a 2011-es rekordév eredményeit is meghaladják, a növekedésben fontos szerepet játszott a belföldi turizmus – írja a Magyar Turizmus (MT) Zrt. online hírlevelében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetes adataira hivatkozva.

Tokaj ékköve: Gróf Degenfeld Kastélyszálló

Túraajánló - A Tokaj-hegyaljai turisztikai szolgáltatások kibővítése érdekében a család átalakította a szőlőbirtokon álló, egykori vincellér iskolát négy csillagos kastélyszállóvá, melynek eredményeként 2003. május végén a szálloda megnyitotta kapuit a látogatók előtt.

Ősszel többet költünk szálláshelyre, mint nyáron

Statisztika - Ősszel átlagosan háromszor többet költenek a magyar vendégek szálláshelyre, mint nyáron - közölte a Szallas.hu szálláskereső oldal saját statisztikájára hivatkozva hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint míg nyáron a foglalások értéke egy éjszakára átlagosan 6 ezer forint volt, addig ősszel 17 ezer forint fölé emelkedik. Hozzáteszik, hogy ősszel csupán átlagosan 2,5 éjszakát töltenek el a vendégek egy szálláshelyen, szemben a nyári hónapokra jellemző 8 éjszakával.

Nőtt a vendégforgalom a hazai szálláshelyeken

Vendéglátás - A szállodákban a vendégforgalom 8,2 százalékkal bővült, amiben a négycsillagos hotelek szerepe volt meghatározó. A KSH adatai szerint a külföldi vendégek 1.458 ezer vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken. A vendégéjszakákban mért vendégforgalom 46, a szállásdíj-bevétel csaknem 57 százaléka származott a külföldiektől.

Zen nyugalom az Egri Borvidéken

Utazás - 50 szobával és kimondottan családbarát szolgáltatásokkal megnyílt a négycsillagos Oxigen Hotel & Zen Spa, Noszvajon. Az erdőbe nyúló parkban álló hotel egyszerre rusztikus és modern, a Varró Design tervezte belsőépítészet egy angol kastély nyugalmát tükrözi.

Andrássy, a borgasztronómia tokaji bástyája

Tarcal - Az ötcsillagos Andrássy Rezidencia nemcsak Tokaj-Hegyalján, de egész Magyarországon fontos szerepet tölt be a borgasztronómia és a különböző bor alapú wine&spa kezelések terén, melyekről részletesen az igazgatónő beszél lapunknak, illetve olvasóink megtekinthetnek egy videóinterjút is, mely Tóth Gáborral, az Andrássy F&B menedzserével készült.

Étterem, hotel, bor - mindben olcsók vagyunk

Életszínvonal - Az EU-s fogyasztói árak relatív szintje alapján Bulgáriában a legolcsóbb az élet, Dániában pedig a legdrágább. Magyarországon fele annyiba kerül az élet, mint amennyi az uniós átlag. Nálunk csak Bulgária, Lengyelország és Románia olcsóbb.

Túraajánló: Etyek, Budapest szőlőskertje

Utazás - Etyek Fejér megye északkeleti peremén, az Etyeki-dombság kezdetén fekszik. Adottságai szinte megegyeznek Champagne-éval, szokás mondani: Etyek, Budapest szőlőskertje.

Wellamarin, a "zöld palota"

Utazás - A Borászportál csapata a Balaton déli partjára, Zamárdiba látogattott el, a négycsillagos Hotel Wellamarinba, hogy alaposan szemügyre vegye, s beleegyen, beleigyon mindenébe. A környezettudatosságáról és a feng shui elven berendezett szobáiról ismert wellness szállodában két napot töltöttünk el, s igyekeztünk mindent kipróbálni… bár ez nem volt könnyű, mivel a szolgáltatások garmadájával kellett szembenéznünk.

Fillérekért utazhatunk idén Görögországba?

Nyaralás - Turizmus - Szállásfoglalás - Görögország, pontosabban a Görögországba utazók lehetnek az idei nyaralási szezon nyertesei. Egyes előrejelzések szerint ugyanis a balkáni állam szállodái az alacsony (vagy a korábbiaknál alacsonyabb) árakkal próbálják majd legyőzni az elmúlt hónapok gazdasági nehézségeit, és visszacsalogatni a turistákat.

hirdetés

Regisztráció

Alapadatok

A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail:*
E-mail újra:*
Leggyakrabban előforduló e-mail címek helyes végződése: gmail.hu, gmail.com, freemail.hu, citromail.hu, freestart.hu, hotmail.com, mailbox.hu, t-online.hu, mail.datanet.hu

Kérjük ellenőrizze, helyesen adta-e meg e-mail címét!

Jelszó:*
Jelszó újra:*
Töltse ki a fenti űrlapmezőket és élvezze a regisztrációval járó előnyöket:
 • hozzáférés exkluzív cikkeinkhez
 • akciós áron elérhető, aukciókon meghirdetett termékek vásárlása
 • részvétel a regisztrált olvasóinknak szervezett nyereményjátékainkon, amelyeken szebbnél-szebb boros ajándékok találnak gazdára: borfesztivál-, bortanfolyam belépők, borkülönlegességek, borhétvégék...stb.

Fontos, hogy adatait pontosan adja meg, mivel a nyereményről a regisztráció során megadott e-mail címen tájékoztatjuk,
valamint a nyeremény átvételekor esetlegesen felmerülő azonosítási problémák kockázata is csökken!


A regisztrációval Ön elfogadja a következőket:

 • A Borászportál rendszerében a későbbiekben létrejövő regisztrációhoz kötött funkciók a megadott adatokkal (e-mail cím, jelszó) használhatók.
 • A Borászportál rendszere eseti jelleggel hírlevelet, marketing célú üzeneteket küld a regisztráció során megadott e-mail címre.
 • Amennyiben Ön NYER, a Borászportál rendszere megjeleníti oldalain az Ön nevét, lakóhelyét (csak a települést) és e-mail címét.
A regisztráció menete:
 • Töltse ki a fenti űrlapot!
 • Kattintson a "Mehet" gombra.
 • Aktiválja regisztrációját, a megadott e-mail címre a Borászportál rendszere által küldött elektronikus levélben található linkre történő kattintással!

Jelszó emlékeztető

E-mail cím:


Adja meg a regisztrációhoz tartozó e-mail címét, hogy rendszerünk elküdhesse Önnek az ahhoz tartozó  jelszavát.

Szabályzat

A Borászportál aukcióin csak a regisztrált felhasználók vehetnek részt. Amennyiben Ön regisztrált felhasználónk, a licitáláshoz be kell lépnie.

Amennyiben a Vevő a termékre (az aukció tárgyára) érvényes licitet tesz, akkor a Ptk. 211. § szerint köteles azt az eladótól, a licitben megadott áron átvenni és pénzügyileg teljesíteni.
Az ellenérték üdülési csekkel nem egyenlíthető ki.

Leütött termék vagy szolgáltatás ellenértékét az aukció lezárultát követő 10 munkanapon belül kell kiegyenlíteni. 10 000 forintot meg nem haladó nyertes licit esetén a Borászportál által kiállított 1000, 2000 és 3000 forint értékű kuponok nem használhatóak fel.

Nyeremények átvétele:
Az aukción leütött nyeremények átvételére az alábbi lehetőségek vannak:

 • postai úton utánvéttel
 • adsfutárcég közreműködésével, utánvéttel
 • személyesen a Borászportál szerkesztőségében

Az átvételi módok közül az aukció nyertese szabadon választhat.
A nyerteseket munkatársunk a regisztrációkor megadott elérhetőségeken keresi meg a részletek egyeztetésével kapcsolatban.

Kérdés esetén az info@boraszportal.hu e-mail címen adunk felvilágosítást.

A "Licitálok" gomb:
Ha a "Licitálok" gombra kattint, Ön az aukción felkínált termékért vagy szolgáltatásért azt az árat ajánlja, amely "Az Ön ajánlata:" felirat mellett található. Ez rendszerint 1000 Ft-tal (kisebb értékű aukciók esetén 500 Ft-tal) magasabb, mint az előző ajánlat.
Amennyiben az aukció nem éri el a leütési árat, és az aukció lejáratának időpontjában Ön kínálta a legmagasabb árat, Ön nyeri az aukciót. 
Ha ez az ár megegyezik a leütési árral, szintén Ön nyeri az aukciót.

A "Licitálok" gombon minden esetben ki van írva, hogy Ön mekkora összeget ajánl az adott termékért/szolgáltatásért. Ezt az összeget a rendszer a más licitálóktól érkezett licitek figyelembe vételével 3 másodpercenként frissíti. Ha ön már licitált az adott termékre szolgáltatásra, a "Licitálok" gomb fölött kiírásra kerül, hogy az adott időpontban Ön áll-e nyerésre.

Az "Elviszem azonnal leütési áron" gomb:
Ha az "Elviszem azonnal leütési áron" gombra kattint, Ön a Leütési árat ajánlja az aukción szereplő termékért vagy szolgáltatásért. 
Ebben az esetben az aukció azonnal lezárul, és Ön nyeri azt a leütési áron.

Az aukció záró időpontja

Az aukció a Licit határidőnél megadott időpontban zárul (kép alatt jelölve). Abban az esetben, ha az aukció határidejét megelőző 5 percben érvényes licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra, az aukció határideje automatikusan meghosszabbodik 5 perccel.

Szómagyarázat

Licit: A licitáló az aktuális ár alapján - abból kiindulva - tesz egyszeri ajánlatot az adott szolgáltatásra vagy termékre, azaz az aukció tárgyára. Az egyedi licit mindig 1 licitlépcsővel magasabb, mint a legutoljára tett ajánlat.

Vevő: A vevő az a licitáló, aki az aukció lejártakor a legmagasabb összeggel licitált az aukció tárgyára vagy az a személy, aki a leütési árat ajánlotta a termékért, szolgáltatásért.

Leütési ár: Amennyiben a licit a licit határidő előtt eléri ezt az értéket, az aukció lezárul. A leütési árat ajánló licitáló nyeri az aukciót.

Kikiáltási ár: A kikiáltási ár az az ár, amelyről az aukció indul.

Eredeti ár: Az az ár, amelyért a szolgáltatás vagy termék az eladótól (pl. szállodától, fürdőtől) megvásárolható.

Licit határidő: Az az időpont (év, hónap, nap, óra, perc formában megadva) amikor az adott termékre vonatkozó aukció lezárul. Ha ezt megelőzően az aukció nem éri el a leütési árat, az a licitáló nyeri az aukciót, aki a legmagasabb összeget ajánlott a felkínált termékért vagy szolgáltatásért. A licit határidő meghosszabbodik, ha az azt megelőző 5 percen belül licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra.

Licitlépcső: A licitlépcső mindig a legutoljára tett ajánlat (aktuális ajánlat) összegétől függ, mértéke az alábbi táblázat szerit változik:

1 Ft-tól 100 Ft-ig 10 Ft
100 Ft-tól 1.000 Ft-ig 50 Ft
1.000 Ft-tól 2.000 Ft-ig 100Ft
2.000 Ft-tól 5.000 Ft-ig 200 Ft
5.000 Ft-tól 10.000 Ft-ig 500 Ft
10.000 Ft-tól 100.000 Ft-ig 1.000 Ft
100.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig 5.000 Ft
500.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig 50.000 Ft
1.000.000 Ft-tól   100.000 Ft

Ajánlja a cikket ismerőseinek!

Feladó neve:*
Feladó e-mail címe:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Magamnak is elküldöm:

Megjegyzés:

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!