Fröccs

200-féle sörkülönlegességgel vár a Budavári Sörfesztivál

Május 22. 16:20
A rendezvény a sör szerelmeseinek Kánaánja lesz: a hazai kézműves sörfőzdék mellett − az előző évekhez hasonlóan − az ország vezető sörgyártói is képviseltetik magukat, így például részt vesz a Borsodi, a Dreher és a HEINEKEN is az idei fesztiválon. A nemzetközi ízkavalkádot továbbá cseh, szlovák, német, osztrák, angol és ír sörök is színesítik, a szlovén sörök rajongóit a Balkán Udvar, a lágyabb ízek kedvelőit pedig a Cider Liget várja ismét.
 
„Minden jó sör egy helyen − így jellemezhetném az idei fesztivált. Idén is sikerrel valósul meg az, hogy a világ meghatározó sörei egy helyen, a Budai Várban, az V. Jubileumi Sörfesztiválon találkoznak, mely páratlan jelenség a magyar sörkedvelő közönség számára. Ezt szeretnénk bemutatni az ország vezető sörgyártói, valamint a hazai sörfőzdék közreműködésével. A fesztivál rengeteg meglepetést tartogat a résztvevők számára, annyit viszont már most elárulok, hogy olyan exkluzív sörkülönlegességekkel készülünk, melyek sokak számára eddig ismeretlenek vagy elérhetetlenek voltak” – mondta el Kurucz Dániel, az V. Jubileumi Sörfesztivál egyik főszervezője.

Ez lesz ma a Gourmet Fesztiválon

Május 22. 15:37
A Gourmet Fesztivál Gasztroszínpadának programja ma délután 4-kor kezdődik, amikor „Új sütemény születik”. A Rippl-Rónai tortapremier enPataki Ádám, cukrász és Segal Viktor, séf bemutatja a Rippl-Rónai tortát, amit együtt alkottak meg. A sütit persze meg is lehet majd kóstolni!
 
17 órától Bede Róbert tart főzőbemutatót, egy egészben sült fokhagymás csirkemellt készít majd, csípős-mézes pirított paprikaraguval.
 
Este hatkor kezdődik az Ízes élet, Mautner Zsófival és Pataky Péterrel. Együtt, egy konyhában, de két stílusban készítik majd el az idei kiemelt fogást, a paprikás csirkét.
 
A Romani Gastro két háziasszonya, Bara és Zsani a cigány konyha emblematikus ételét, bodagot készíti majd el héttől.
 
Nyolctól pedig Gianni Annoni ötvözi a tradicionális magyar ételt - a paprikás csirkét - az olasz konyhával. A színpadon az étel egyik fontos összetevőjét cserélik majd ki. Hogy a paprika, a hagyma, vagy a csirke lesz az, kiderül a helyszínen...

Újabb villányi hotel gyűjtött be komoly elismerést!

Május 22. 13:14
A Tripadvisor 2015-ös kiválósági tanúsítványát a Crocus Gere Bor Hotel & Resort nyerte el. A díjat a szálloda vendégeinek értékelése alapján adják, így még nagyobb jelentősége van az elsimerésnek. A Gere család így nyilatkozott: "Ennek nagyon örülünk, és igyekszünk folyamatosan fejlődni, és fejleszteni, gondosan ügyelve az apró részletekre." Gratulálunk mi is az elsimeréshez!

Ilyen lesz a Nemzeti Bor Maraton befutóérme

Május 22. 11:09
Ezzel a befutóéremmel várnak a célban minden résztvevőt!

Megérkeztek a gyönyörű befutóérmek! :DMár itt őrizzük nektek az irodánkban a szőlőfürt motívumunkkal ellátott, egyedi...

Posted by Nemzeti Bor Maraton on 2015. május 21.

Mi lenne ifjabb Gál Tibor, ha nem borász?

Május 22. 09:07
Séf! Most nem tudok főzni, de megtanulnék. Vagyis ez úgy pontos, hogy azt gondolom, hogy én tudok főzni, csak nem próbáltam soha. - nyilatkozta ifjabb Gál Tibor a Juniborbar.blog.hu-nak. A fiatal egri borásszal készített interjúban sok újdonságot tudhatunk meg róla. Mesél a borászatukról, a területeikről, a családjáról, az Egri borvidékről.
 
A teljes interjút a Juniborbar.blog.hu oldalán olvashatod el, ide kattintva.

Mérettesd meg országos versenyen a pálinkádat!

Május 22. 06:41
A Földművelésügyi Minisztérium a Pálinka Nemzeti Tanáccsalközösen idén is megrendezi a Pálinka Országkóstolót, amelyen a pálinkakiválóságok mellett kiválasztják Magyarország legjobb pálinkáját is.
 
A mustra célja a pálinka, mint nemzeti italunk, hitelének és ismertségének erősítése egy színvonalas, országos rendezvénnyel, bel- és külpiaci marketingjének elősegítése, valamint lehetőséget biztosítani a bérfőzetők és a magánfőzők részére párlataik országos megmérettetésére.
 
A versenyre 2015. június 1-ig lehet nevezni a felhívásban szabott feltételeknek megfelelő párlatokkal.
 
Az idei Pálinkakiválóságok mellett kiválasztják az alábbi címek díjazottjait is:
  • Magyarország 2015. évi legeredményesebb pálinkafőzdéje
  • Magyarország legjobb pálinkája – 2015
  • Magyarország 2015. évi legeredményesebb bérfőzetője/magánfőzője
A nevezési lapok és további információk ide kattintva érhetőek el.


 
 

Mi lesz veled, csongrádi eper?

Május 21. 19:52
Csongrád megyében a kedd esti vihar súlyos károkat okozott az eperföldeken és egyes részein a gabonát is megtizedelte. A gazdák folyamatosan mérik fel a károkat, az eső miatt átázott talajon azonban sok helyen nehéz megközelíteni a földeket - tudtuk meg az Élelmiszeronline-tól.
 
„Szinte fehér volt a föld tegnap éjszaka, az első néhány percben szárazon esett a cseresznye nagyságú jég. A 700 négyzetméteres eperföldünket teljesen tönkretette. Most kezdett volna el beérni" – mondta el a Helyi Híradónak Csúri László sándorfalvi termelő. A Hódmezővásárhely, Makó és Mezőhegyes alkotta háromszögben a gabonaföldek sínylették meg a vihart, de szerencsére ez nem okozott olyan mértékű veszteséget, mint négy évvel ezelőtt. További részleteket a károkról itt olvashattok.

Indulhat a négy napos Gourmet Fesztivál

Május 21. 16:19
Kész a helyszín, a technika, a kiállítók standjai és főzik már az ételeket is. 17:00-tól kinyílik a Millenáris kapuja, a vacsora már ott vár rátok!

Az utsó simításokat is elvégeztük a helyszínen, a Gasztroszínpad is áll, a kiállítók vigyázban.FIGYELEM! A Gourmet...

Posted by Gourmet Fesztivál on 2015. május 21.