Fröccs

A Balaton-felvidéken már virágba borultak a mandulafák

Március 31. 08:00
Ilyen látvány fogad titeket a Káli-medencében.

Hegyek, szelek, mandulák

Posted by Kővirág - Étel, Ital, Ágy on 2015. március 29.

Egy fárasztó nap után jó lenne ide kiszabadulni

Március 30. 21:19
Egy nyüzsgő hétfői nap után jó lenne ebbe a nyugalomba belecseppeni. A Bencze Pince posztolta az alábbi képet, amikor a szőlőben talajlazítási munkát végeztek a traktorral. A jármű visszapillantó tükrében még a Szent György-hegy szőlősorai bukkanak elő, míg a kép hátterében a Badacsony terül el.

A photo posted by @benczei on

Tokaj a legjobbak között

Március 30. 17:40
A Blindtasted.com top 200-as listáján három tokaji édes bor is a legjobb 10 között szerepel, három Rhone-vidéki, és négy bordeaux-i vörös mellett. A listán a legjobbak között továbbra is ott van a Tokaj Pendits 2005-ös aszúeszenciája a második, valamint a hetedik helyen, valamint az Oremus 2006-os 5 puttonyos aszúja a kilencedik helyen - írja a Madiner.

Bemutatkoztak a Bor, mámor...Bénye résztvevői

Március 30. 15:00
Március 28-án, a Tokaj Grand rendezvény keretein belül bemutakozotak a Bor, mámor...Bénye szervezői és résztvevő borászai is. A Nagy Tokaji Kóstoló mesterkurzusai között szerepelt az erdőbényei esemény megismertetése. A borászok nem csak prezentációval készültek, hanem egy igazán különleges kóstolósorral várták az érdeklődőket. Az előadásról a Mandiner.hu is beszámolt.

2016. május 10-én és 11-én lesz Budapesten a Bocuse d'Or európai döntője

Március 30. 13:09
Kiváló bemutatkozási lehetőség a magyar gasztronómia számára a világ legrangosabb szakácsversenye, a 2017-es Bocuse d'Or európai döntője, amelyet Budapesten rendeznek meg 2016. május 10-én és 11-én húsz ország egy-egy séfjének részvételével - közölték a szervezők az esemény hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
 
A Bocuse d'Or mezőnye a nemzeti selejtezők után a kontinentális döntők legjobbjaiból áll össze. Európából az eddigi 12 helyett jövőre 11 séf jut tovább a 2017-es világversenyre - mondta Florent Suplisson, a Bocuse d'Ort szervező GL Events munkatársa.
 
Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d,Or Akadémia elnöke emlékeztetett: Bécset, Londont, Lódzot megelőzve sikerült Budapestre hozni az európai döntőt, amelyet a Hungexpo területén rendeznek meg a Sirha gasztronómiai szakkiállítás keretében.
(MTI)

Végre jönnek az olcsó és jó tokajik?

Március 30. 12:48
A Tokaj Grandon megtartott Tokaj Kereskedőház mesterkurzus után úgy éreztük, hogy valami nagyon ígéretes dolog készülődik legmenőbb borvidékünkön, hiszen az ott bemutatott új borok (hordó- és tartályminták) roppant ígéretesek voltak.
 
A Borrajongó blog a rendezvénytől függetlenül hasonló következtetésre jutott

"Elsírták" magukat Villányban a szőlőtőkék

Március 30. 06:25
Jól látszik a képen, amint "könnycseppet" hullat a szőlővessző. Ez azt jelent: elkezdődött a tőkék vegetációs időszaka. Már nem kell sokat várni az első zöld hajásokig.

 

Emlékszel még a tegnap estére? Mi most megmutatjuk.

Március 29. 20:50
Tegnap este ilyenkor még javában zajlott a Tokaj Grand - Nagy Tokaji Kóstoló a Corinthia Hotelben. Itt egy pillanatkép: így nézett ki felülről a bálterem.

Nagy Tokaji Kóstoló2015. 03. 28. 14.00Corinthia Hotel Budapest

Posted by Szent Benedek Pincészet on 2015. március 28.