Fröccs

A Pálffy Pince megnyomta a gombot a cukisággenerátoron

Március 27. 10:06
Mi már nem is tudunk semmit mondani. Minek?
 

Új lakóink előbújtak.:)

Posted by Pálffy Pince on 2015. március 25.

Itt az alkalom, hogy megszeresd a törkölyt!

Március 27. 07:02
A törköly sokáig a megtűrt, kínos mostoha testvére volt a minőségi gyümölcspálinkáknak. Napjainkban kezd újra felemelkedni, a pálinka versenyekre egyre többet neveznek. A minőségi törköly finomsága megkérdőjelezhetetlen. Hiszen ízletes, válogatott szőlőből származó alapanyagból készül. Ráadásul az újrafelhasználás zászlóvivője. Kedvenc borvidékeink legfinomabb szőlőiből minőségi borokat készítenek, az ebből kikerülő törköly pedig gondosan kezelve, a legrövidebb időn belül felhasználva logikusan nem romlik el, nem buggyan meg és nem lesz ízetlen. Csak meg kell találni a tökéletes arányokat, a tökéletes lepárlást.
 
A feldolgozást gyorsan kell lebonyolítani – a törköly nem aszalódhat a szabadban, vagy egy dohos pince egyik sarkában. Úgy kell bánni vele, mint a legdrágább szilvával vagy áfonyával. A törköly is odafigyelést és szakértelmet igényel – kellő odafigyeléssel kell elszállítani a borászatból a pálinkafőzőig a még lédús, lehetőleg nem csont szárazra facsart szemeket. Ezután következhet a gondos lepárlás, pihentetés, érlelés, az alkoholfok beállítása csakúgy, mint a gyümölcsök esetében. 
 
Te szavaznál bizalmat a törkölynek? Legközelebb a tavaszi Budapesti Pálinkafesztiválon tesztelheted a legjobbakat, május 7-10. között a Városháza parkban.

Itt a legvagányabb tavaszi autó Villányból

Március 26. 19:08
Gere Attila Pincészeténél a tavasz kezdetével beindul a Frici szezon.

Indul a szezon! GERE Frici is felébredt téli álmából és megkezdte a FriCirkálást a borvidéken...

Posted by Gere Attila Pincészete on 2015. március 26.

Kezdődik a Badacsony New Yorkban!

Március 26. 16:00
Az elmúlt 2 órában a szakma, 16.00-tól pedig a nagyközönség is megkóstolhatja a könnyed, illatos badacsonyi fehérborokat a Boscolo – New York Palotában! 
 
Kezdődik a Badacsony New Yorkban!
(Via)

Az élményt adó Bolyki palackok

Március 26. 14:11
Kincs a tufában címen jelent meg a Bolyki Jánossal készült interjú a Magyar Konyha áprilisi számában. Tudtátok, hogy a szőlész-borász képzettsége mellett az egri fiatalember könnyűipari üzemmérnök is? Első generációs borász a családban, az első évjárata 2003-ban készült el. A pincészet zászlóshajója a bikavér. A birtok központja a Losonczy-völgyben található, ami rendezvényeknek is otthont ad, például májusban a Feszt!Eger szezonnyitó zenei fesztiválnak.
 
"Abban hiszek, hogy a boraimat a gasztronómiában, a borszaküzletekben és helyben tudom a legjobban értékesíteni. Ezeken a helyeken ugyanis el tudják mondani a borok történetét is, s ha jó ételt tesznek melléjük, akkor még nagyobb élményt nyújtanak a fogyasztónak. És persze, ha valaki idejön, s ezen a különleges helyen még velem is találkozik, talán könnyebben megérti, miért is olyanok a Bolyki-borok, amilyenek." - nyilatkozza Bolyki János. A teljes cikket elolvashatjátok a Magyar Konyha áprilisi számában.

Húsvéti borcsomagok Villányból

Március 26. 11:00
Íncsiklandó ünnepi fogások és rendíthetetlen locsolók. Mivel lehetne még szebbé tenni a húsvétot? Természetesen az alkalomhoz illő borokkal. A Mokos Pincészet most segít a választásban, hiszen két Húsvéti Borcsomagjukban mindenki talál a torkára és az ünnepi asztalára való finomságot.
 
Az egyik legrégibb keresztény ünnepünk a húsvét, amikor Jézus Krisztus feltámadására emlékezünk. Ekkor ér véget a 40 napos böjt, amire a magyar elnevezés is utal, hiszen ekkor vehetünk magunkhoz újra húst. S bár nem mindenki tartja magát a húshagyó étrendhez, az szinte biztos, hogy húsvétkor bőségesen terített asztalokkal és mennyei falatokkal ünnepelünk.
 
Természetesen a tavaszvárás izgalmai során nem hiányozhat a piros tojás, a barka virág vagy a bolyhos nyuszi az ünnepi dekorációból, épp úgy ahogy a lányokat hervadástól megmentő locsolók sem maradhatnak el. Ha pedig a finom ételek, az ünneplés és a locsolkodás mellett tovább szeretnéd fokozni a hangulatot, azt ajánljuk, hogy egy pohár jó magyar borral tedd különlegessé az idei húsvétot. Ehhez a Mokos Pincészet máris két borcsomaggal kedveskedik, amelyek az ünnepi fogások páratlan kísérői lehetnek vagy akár ajándéknak is tökéletesek.

Ráadásul ha most mindkét csomagot egyszerre megrendeled egy dugóhúzót és Dlusztus Imre - Meglelé borát című borútikönyvét is ajándékba kapod!
 
Locsoló Bódító Borcsomag

Varázsold ünnepivé a családi összejöveteleket ezzel a húsvéti bortrióval vagy várd a locsolókat a villányi borkülönlegességekkel! Tökéletes választás akár ajándékba is. A frissítő pinot noir rozét lazacos tojáskrémmel, a bársonyos ízkarakterű portugiesert áfonyás nyúlpástétommal, míg a két évig tölgyfahordóban érlelt cabernet francot diós-mézes ropogós csülökkel ajánlott a különleges ünnepi ebédhez!
Csomag tartalma:
1 palack pinot noir rozé
1 palack portugieser
1 palack cabernet franc
+ ajándék cseppőr
+ ajándék házhoz szállítás
 
A borcsomag ára:  6990 Ft
 
Húsvéti borcsomagok Villányból

Tavaszi Gyümölcsbor Kosár

Gyümölcsös frissesség három palackban: nyarat idéző ízbomba, tavaszi felüdülés és prémium minőség egy bortrióban. A gyümölcsborok édes ízkavalkádja tökéletes ajándék akár szeretteidet, akár magadat leped meg vele. Családi, baráti összejövetelek és a húsvéti desszertek páratlan kiegészítője ez a borválogatást. Kortyolj eper és őszibarack cuvéet egy szelet aszalt epres kalács mellé, ízleld meg a ribizlibort erdei gyümölcsös panna cottával vagy kóstold meg a meggybort hagyományos kakaós fonott kalács kísérőjeként. A felejthetetlen ünnepi hangulat garantált.
Csomag tartalma:
1 palack eper és őszibarackbor
1 palack meggybor
1 palack ribizlibor
+ ajándék cseppőr
+ ajándék házhoz szállítás
 
A borcsomag ára:  7990 Ft
 
A csomagokat megrendelheted a Mokos Pincészet webshopjából.

Tudjatok meg többet az év fiatal séftehetségeiről!

Március 26. 09:30
Giczi Andor és Nagy Szabolcs nyerték el az Év Ifjú Séftehetségei elismerést. A díjat március 23-án, hétfőn adták át a 2015-ös Hennessy-Dining Guide Év Étterme Gálán. A fiatal srácok az Olimpiában kezdték pályafutásukat, majd a Spazio Caffé konyháját vitték együtt. A hangsúly azon van, hogy a séfek igyekeztek egy irányba mozogni munkájuk során, ugyanis tökéletes párost alkotnak a konyhában. Jelenleg a Fricska Gasztropubot viszik előre közös erővel. A Dining Guide interjút készített Giczi Andorral és nagy Szabolccsal, melyet itt olvashattok.

Esti középfokú bortanfolyam indul a Borkollégiumban

Március 26. 06:56
Április 22-én. Van még hely, jelentkezzetek!
 

ESTI KÖZÉPFOKÚ BORISMERETI TANFOLYAM INDUL2015. április 22-én.Nemzetközi borföldrajz sok jó borral, remek előadókkal!info@borkollegium.hu

Posted by Borkollégium az ínyencek szabadegyeteme on 2015. március 25.

Így tesztel egy profi étteremkritikus

Március 25. 21:00
Egy inkognitóban nyilatkozó éttermi teszterrel forgatott az Index. A Dining Guide egykori étteremkritikusával a Zónában és a Rosenteinben forgattak.