Fröccs

A raktár, ahol szívesen elbújnál te is

Március 28. 18:18
Dreher Sörgyárak két új raktárat adott át Kőbányán, amelyek összesen 4400 négyzetméter alapterületek. A raktárakban összesen  7 millió korsónyi, vagyis 35 ezer hektoliter sör fér majd el. A fejlesztés révén a telephely tárolókapacitása felzárkózott a gyártás volumenéhez, így alig kell már arra költenie a cégnek, hogy raktárakba szállítsa a sört, rugalmasabbá és hatékonyabbá válik mind a kiszállítások tervezése.
 
A Dreher Sörgyárak az utóbbi egy évben közel kétmilliárd forintot költött beruházásokra.
 
(MTI)

Beindult az élet Egerben

Március 27. 13:12
Március 30. és április 2. között lehet nevezni a X. Aranytőke Borszemlére, amelyet idén is az Egerszóláti Olaszrizling Borlovagrend szervezésében tartanak április 10-én, a település közösségi házában. Az eddigi tapasztalatok alapján legalább 200 nevezett mintára számítanak a rendezők, kereskedelmi és kistermelői kategóriákban. Az eseményről az Eger Televízió készített tudósítást.

A Hozamkorlát blog már a Tokaj Grandon pörög

Március 27. 12:04
Nehéz nap ez a péntek...
 

Ötputtonyos bemelegítés a szombati Tokaj Grand előtt.https://www.facebook.com/events/782995485124245/809702852453508/

Posted by Hozamkorlát blog on 2015. március 27.

A Pálffy Pince megnyomta a gombot a cukisággenerátoron

Március 27. 10:06
Mi már nem is tudunk semmit mondani. Minek?
 

Új lakóink előbújtak.:)

Posted by Pálffy Pince on 2015. március 25.

Itt az alkalom, hogy megszeresd a törkölyt!

Március 27. 07:02
A törköly sokáig a megtűrt, kínos mostoha testvére volt a minőségi gyümölcspálinkáknak. Napjainkban kezd újra felemelkedni, a pálinka versenyekre egyre többet neveznek. A minőségi törköly finomsága megkérdőjelezhetetlen. Hiszen ízletes, válogatott szőlőből származó alapanyagból készül. Ráadásul az újrafelhasználás zászlóvivője. Kedvenc borvidékeink legfinomabb szőlőiből minőségi borokat készítenek, az ebből kikerülő törköly pedig gondosan kezelve, a legrövidebb időn belül felhasználva logikusan nem romlik el, nem buggyan meg és nem lesz ízetlen. Csak meg kell találni a tökéletes arányokat, a tökéletes lepárlást.
 
A feldolgozást gyorsan kell lebonyolítani – a törköly nem aszalódhat a szabadban, vagy egy dohos pince egyik sarkában. Úgy kell bánni vele, mint a legdrágább szilvával vagy áfonyával. A törköly is odafigyelést és szakértelmet igényel – kellő odafigyeléssel kell elszállítani a borászatból a pálinkafőzőig a még lédús, lehetőleg nem csont szárazra facsart szemeket. Ezután következhet a gondos lepárlás, pihentetés, érlelés, az alkoholfok beállítása csakúgy, mint a gyümölcsök esetében. 
 
Te szavaznál bizalmat a törkölynek? Legközelebb a tavaszi Budapesti Pálinkafesztiválon tesztelheted a legjobbakat, május 7-10. között a Városháza parkban.

Itt a legvagányabb tavaszi autó Villányból

Március 26. 19:08
Gere Attila Pincészeténél a tavasz kezdetével beindul a Frici szezon.

Indul a szezon! GERE Frici is felébredt téli álmából és megkezdte a FriCirkálást a borvidéken...

Posted by Gere Attila Pincészete on 2015. március 26.