Fröccs

Igazi tavaszi programmal várnak Etyeken!

Március 02. 07:03
Az etyeki Rókusfaly Birtok posztolta: kivirágzott az Alcsúti Arborétum. Itt tehettek egy sétát, majd a pincében várnak ebéddel vagy vascorával, és persze borokkal. Egy délutáni programnak is tökéletes, hiszen már itt a tavasz!

Tudtad, hogy Vancouverben is rendeznek borfesztivált?

Március 01. 20:30
Már 37. alkalommal rendezték meg a kanadai Vancouverben a 9 napon át tartó borfesztivált. Február 20 és március elseje között 14 országból 170 termelő érkezik az észak-amerikai városba, ahol a látogatók 1750 borral tudnak megismerkedni.
 
A vancouveri fesztivál jó alkalmat kínál a világ új borászatainak az észak-amerikai bemutatkozásra. Az egyik ilyen borászat Ivan Kovaevic horvátországi pincészete - írja a Hungarian.cri.cn.

Egy 2013-as furmint Hegyaljáról: " zamatos, jó ivású"

Március 01. 18:24
Egy kellemes, beszélgetős bort, akár vasárnap estére. A Zombory Pince 2013-as furmintjáról így ír a Metropol.hu: " Illatban fajtajelleges és a termőhely karakterét is visszatükrözi. Érett gyümölcsök, körtebefőtt édesfűszerekkel, grillázs, földes, avaros karakter. Közepesen intenzívek az aromák...Ízben sem a szétszálazhatatlan sokrétűségről és rétegzettségről szól, viszont jó ivású, zamatos, ízgazdag bor. Fiatal, fejlődésben lévő bor, amely fogyasztásra kész." A teljes bejegyzést a Metropol Vörös és fehér rovatában olvashatod.

Már csak a tavaszra vár Gere Attila Pincészete

Március 01. 15:00
A villányi Gere Attila Pincészetnél már befejezték a metszést, minden készen áll a 2015-ös évre!

Ha megiszod a kávét, akkor desszertnek ott a pohár

Március 01. 11:08
A KFC az első, aki bevállalta az ehető kávéspohár terjesztését. Még tesztelik a "kekszpoharat" Nagy-Brittaniában, de ha beválik, akkor hamarosan nekünk is édes reggelünk lehet.
 
Maga a pohár kekszből készül, amit egy cukorpapír borít kívülről, belülről pedig fehércsokoládé. A találmány fantázianeve "Scoff-ee Cup". Az egyik megálmodója, Brandy Wright szerint a különleges édességnek nem csak az íze, hanem az illata is fantasztikus. A poharakat ugyanis különböző aromákkal, például kókusznapolaj, frissen vágott fű, vagy mezei virágok illatával tették még különlegesebbé - írja a Hvg.hu.
 
 

Most megnézheted a híressé vált tállyai dűlő képét!

Március 01. 08:08
A Szent Tamás Pincészet Dongó-dűlője látható a képen, melyet közel másfél éve vásároltak meg. Érdekessége, hogy nem Mádhoz, hanem Tállyához tartozó első osztályú terület. A dűlő alapkőzete nagyon változatos, tipikus tállyai.

Megelőzhető-e a felnőttkori elhízás?

Február 28. 20:38
Új kezdeményezést indítottak Összefogás a gyermekek egészségéért elnevezéssel - közölte az Élelmiszeronline.hu. A szakmai szervezetek úgy gondolják, hogy a felnőttkori elhízás már a kisgyermekkori táplálkozással megelőzhető lenne. A leghatékonyabb módja a túlsúly elkerülésének, ha már csecsemő korától odafigyelnek a szülők az étkeztetésre.
 
A résztvevők kiemelt célja a közös fellépésen túl, hogy oktatási programokat dolgoznak ki, amelyeket eljuttatnak a házi gyermekorvosoknak és védőnőknek, a szakembereknek, továbbá a döntéshozóknak - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményükben.
 
A fogantatástól a második életév végéig tartó időszak jelentősége azért is fontos - emelte ki -, mert ekkor alakul ki például a zsírsejtek száma, az anyagcsere-szabályozás, amelyek későbbi életkorban már nem befolyásolhatóak. Ráadásul az ekkor kialakuló táplálkozási és életmódbeli szokások sem változtathatók meg egykönnyen felnőttkorban - mondja a szakember. Felnőttkorban ugyanakkor primer megelőzésről már nem, csak a szűrések fontosságáról, az idejében felismert betegségek kezeléséről beszélhetünk - tette hozzá Molnár Dénes, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke, a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatója.
 
 

Ilyen csodálatos helyen te is metszenél

Február 28. 17:36
Folynak a metszési munkák a Tokaji borvidéken. Balassa István posztolta miközben a Nyúlászó-dűlőben dolgoznak. A csodálatos panorámájú terület Mád határában helyezkedik el.

#mád #nyulászó

A photo posted by Istvan (@balsaidr) on