Fröccs

Beindult az élet Egerben

Március 27. 13:12
Március 30. és április 2. között lehet nevezni a X. Aranytőke Borszemlére, amelyet idén is az Egerszóláti Olaszrizling Borlovagrend szervezésében tartanak április 10-én, a település közösségi házában. Az eddigi tapasztalatok alapján legalább 200 nevezett mintára számítanak a rendezők, kereskedelmi és kistermelői kategóriákban. Az eseményről az Eger Televízió készített tudósítást.

A Hozamkorlát blog már a Tokaj Grandon pörög

Március 27. 12:04
Nehéz nap ez a péntek...
 

Ötputtonyos bemelegítés a szombati Tokaj Grand előtt.https://www.facebook.com/events/782995485124245/809702852453508/

Posted by Hozamkorlát blog on 2015. március 27.

A Pálffy Pince megnyomta a gombot a cukisággenerátoron

Március 27. 10:06
Mi már nem is tudunk semmit mondani. Minek?
 

Új lakóink előbújtak.:)

Posted by Pálffy Pince on 2015. március 25.

Itt az alkalom, hogy megszeresd a törkölyt!

Március 27. 07:02
A törköly sokáig a megtűrt, kínos mostoha testvére volt a minőségi gyümölcspálinkáknak. Napjainkban kezd újra felemelkedni, a pálinka versenyekre egyre többet neveznek. A minőségi törköly finomsága megkérdőjelezhetetlen. Hiszen ízletes, válogatott szőlőből származó alapanyagból készül. Ráadásul az újrafelhasználás zászlóvivője. Kedvenc borvidékeink legfinomabb szőlőiből minőségi borokat készítenek, az ebből kikerülő törköly pedig gondosan kezelve, a legrövidebb időn belül felhasználva logikusan nem romlik el, nem buggyan meg és nem lesz ízetlen. Csak meg kell találni a tökéletes arányokat, a tökéletes lepárlást.
 
A feldolgozást gyorsan kell lebonyolítani – a törköly nem aszalódhat a szabadban, vagy egy dohos pince egyik sarkában. Úgy kell bánni vele, mint a legdrágább szilvával vagy áfonyával. A törköly is odafigyelést és szakértelmet igényel – kellő odafigyeléssel kell elszállítani a borászatból a pálinkafőzőig a még lédús, lehetőleg nem csont szárazra facsart szemeket. Ezután következhet a gondos lepárlás, pihentetés, érlelés, az alkoholfok beállítása csakúgy, mint a gyümölcsök esetében. 
 
Te szavaznál bizalmat a törkölynek? Legközelebb a tavaszi Budapesti Pálinkafesztiválon tesztelheted a legjobbakat, május 7-10. között a Városháza parkban.

Itt a legvagányabb tavaszi autó Villányból

Március 26. 19:08
Gere Attila Pincészeténél a tavasz kezdetével beindul a Frici szezon.

Indul a szezon! GERE Frici is felébredt téli álmából és megkezdte a FriCirkálást a borvidéken...

Posted by Gere Attila Pincészete on 2015. március 26.

Kezdődik a Badacsony New Yorkban!

Március 26. 16:00
Az elmúlt 2 órában a szakma, 16.00-tól pedig a nagyközönség is megkóstolhatja a könnyed, illatos badacsonyi fehérborokat a Boscolo – New York Palotában! 
 
Kezdődik a Badacsony New Yorkban!
(Via)

Az élményt adó Bolyki palackok

Március 26. 14:11
Kincs a tufában címen jelent meg a Bolyki Jánossal készült interjú a Magyar Konyha áprilisi számában. Tudtátok, hogy a szőlész-borász képzettsége mellett az egri fiatalember könnyűipari üzemmérnök is? Első generációs borász a családban, az első évjárata 2003-ban készült el. A pincészet zászlóshajója a bikavér. A birtok központja a Losonczy-völgyben található, ami rendezvényeknek is otthont ad, például májusban a Feszt!Eger szezonnyitó zenei fesztiválnak.
 
"Abban hiszek, hogy a boraimat a gasztronómiában, a borszaküzletekben és helyben tudom a legjobban értékesíteni. Ezeken a helyeken ugyanis el tudják mondani a borok történetét is, s ha jó ételt tesznek melléjük, akkor még nagyobb élményt nyújtanak a fogyasztónak. És persze, ha valaki idejön, s ezen a különleges helyen még velem is találkozik, talán könnyebben megérti, miért is olyanok a Bolyki-borok, amilyenek." - nyilatkozza Bolyki János. A teljes cikket elolvashatjátok a Magyar Konyha áprilisi számában.