Fröccs

Ezért tartsunk otthon gyömbért

December 31. 07:08
A gyömbér elkészíthető teának, és ízesíthetjük vele az ételeinket is, de az biztos, hogy számos pozitív egészségügyi hatása van. Ellazítja az emésztőrendszer izmait, ezzel megelőzi a felfúvódást. Ugyanakkor a bélgörcsöket is enyhíti, sőt, a baktérium okozta hasmenés esetén is ajánlott. Nagy előnye, hogy emésztést serkentő hatását szinte azonnal érezteti - írja az Origo.hu.
 
A meghülés tüneteinek kezelésére is bevethető a gyömbét, hiszen kellemesen melegítő, izzasztó hatása van, így a legideálisabb ital, amit alvás előtt fogyaszthatunk. Támogatja az immunrendszert, antivirális és köhögéscsillapító hatása is van.
 
A gyömbér rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, sőt, a vérrögképződést is. Magas a káliumtartalma, ami szintén a szív- és az érrendszer egészsége szempontjából fontos. Mindezek mellett a gyömbér természetes fájdalomcsillapító is. 

Ezek a legnépszerűbb szilveszteri városok Európában

December 30. 19:30
A trivago.hu szálláskereső weboldal összeállította a legnépszerűbb szilveszteri városok európai listáját, amelyben a saját adatait használta fel. Az első helyen London szerepel, de Budapest sem szégyenkezhet, ugyanis a 16. helyen áll.
 
Íme a lista:
  1. London
  2. Párizs
  3. Berlin
  4. Amszterdam
  5. Prága
  6. Hamburg
  7. Róma
  8. Bécs
  9. Barcelona
  10. Madrid
  11. München
  12. Firenze
  13. Velence
  14. Köln
  15. Edinburgh
  16. Budapest
  17. Isztanbul
  18. Dublin
  19. Milánó
  20. Lisszabon
 

„Az első kortytól az utolsóig élvezetes”

December 30. 17:03
A Művelt Alkoholista best buy jelzővel illette a dél-afrikai chenin blanc-t, de nem ez volt a legnagyobb dícséret, amit a bor kapott.
 
Adi Badenhorst Secateurs Chenin Blanc, 2013-as évjárat, Swartland, Dél-Afrika
 
Szebb, mint korábban. Lehengerlő az illata: intenzív, tiszta, fókuszált és érdekes. Szép gyümölcsök, egy kis zöld bors és tetszetős redukció. Kóstolva kerek, kedves, zamatos és gördülékeny; egy kevés CO2 élénkíti jótékonyan. Rendezett, egységes és nagyon is természetes. Keveset markol, de sokat fog. Egyszerűen hibátlan, az első kortytól az utolsóig élvezetes.

Tippek, hogy ráhangolódj a szilveszterre

December 30. 14:53
Ha megfogadod a Házipatika.com tanácsait, akkor feltöltődve, tele energiával várhatod a szilvesztert.
 
  • Egy friss levegőn tett kirándulással teljesen átmozgathatod az egész testedet, sőt ezzel a szilveszteri bulira is felkészülhetsz, hogy még tovább bírjad az egész éjszakai pörgést. 
  • Fontos a hidratálás az ünnep másnapján, az alkohol leghatásosabb ellenszere ugyanis a bőséges vízfogyasztás. Az ünnepi finomságok, nehéz ételek után kíméld a gyomrod, és lúgosíts. Egyél könnyű salátákat, és próbáld csökkenteni a szénhidrát mennyiséget néhány napig. Fontos minél több gyümölccsel is regenerálni a szervezetet.
  • Irány a szauna, ahol az eltöltött idő hatására felgyorsul az anyagcsere, és az izzadás jót tesz a bőrnek. 
  • Összegezd az évedet, és leltározz a lelkadben!

Csobbanj az év utolsó és első napján a Balatonban!

December 30. 11:49
December 31-én Óévbúcsúztató szilveszteri fürdőzéssel várják az érdeklődőket az ábrahámhegyi strandon, de aki inkább az év első napjára tervez egy frissítő csobbanást annak sem kell messzire mennie, mert Szigligeten ezt megteheti. A balatoni újévi mártózás már hagyományosnak számít. A jéghideg csobbanásra bárki jelentkezhet, a vendéglátósok groggal, meleg teával, forralt borral és babgulyással várják az újévben ébredezőket - írja a Welovebalaton.hu.
 

Elhunyt a Villány-Siklósi Borút Egyesület elnöke

December 30. 07:56
Meghalt Becker Leonóra, a Villány-Siklósi Borút Egyesület megálmodója, elnöke.
 
Két éve nyáron mondta, érzi, hogy valami nincs rendben. Orvoshoz ment, majd megkapta a diagnózist: rák - írja az egyesület lapunkhoz eljuttatott közleményében. 
 
„Nóra nagyon sokat tett ezért a darabka Magyarországért, ahol élünk. Előadásokat tartott, vidékfejlesztési tanácsokat adott, számos hazai borút alapjait az ő tapasztalata, segítsége teremtette meg. Pályázatokat írt, rendezvényeket szervezett, sajtóanyagokat készített, képzéseket tartott, fáradhatatlanul, őszinte hittel és lelkesedéssel. Mindig azon gondolkodott, mit és hogyan kellene tenni, hogy még jobb legyen. Ez a borvidék és Palkonya volt az élete.”
 
Végső búcsút 2016. január 8-án, pénteken 14.45-kor vesznek az elhunyttól a palkonyai temetőben. Előtte, 14 órakor katolikus gyászmisével búcsúztatják a palkonyai Szent Erzsébet templomban. Az elhunyt kérésére a gyász színe a fehér.

A lista aljára szorultak a menő pezsgőmárkák a Nébih tesztjén

December 30. 06:11
30 hazai és külföldi pezsgőt tesztelt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Szupermenta terméktesztjén. A buborékos italokat élelmiszerbiztonsági, minőségi és kedveltségi szempontok szerint vizsgálták. A negyvenezres Dom Pérignont csupán a hatodik helyre sorolták a laikusokból és szakemberekből álló bírálóbizottság.
 
Kisebb jelölési hiányosságok miatt ugyan figyelmeztetnie kellett a hatóságnak, de a vizsgált tételek beltartalmi és élelmiszer-biztonsági jellemzői minden esetben megfeleltek az előírásoknak - írja az Origo.hu.
 
A hazai előállítású pezsgők közül a Sauska Tokaji végzett az élen, második helyzett a Törley Casino Sec és a dobogó alsó fokára a Kreinbacher Prestige Brut állhatott. A külföldi tételek közül első lett az osztrák Schlumberger Gold Trocken, második helyen a spanyol Freixenet Cordon Negro Brut-Cava állt, míg harmadikként végzett az Olaszországból származó Bortolomiol Prosecco Miól Brut Treviso - DOC. 
 
A nemzetközileg is elismert márkák meglepően hátul szerepelnek, például a 6. helyre rangsorolták a Dom Pérignont, a 9. helyre került a Mumm, 11. lett a Martini, 13. a Moet, köztük pedig a Spanyolországból származó Tesco Cava Brut-nak jutott hely.

Imádják a New York-iak a „Hungarian pizzát”

December 29. 19:56
Imádják a New York-iak a „Hungarian pizzát”
 
Tavasszal lesz két éve, hogy elindult a Langos Truck nevű büfékocsi New Yorkban. Prepuk Zsolt a tulajdonos és üzemeltető az Üzletrész.hu-nak mesélt a lángos tengeren túli karrierjéről.
 
Valamennyire igazodni kell a helyiek ízléséhez ahhoz, hogy piacképes legyen a termék. „Szerencsére a lángosra szinte bármit lehet tenni. Szoktunk például mangalicakolbászt, zöldségeket, karamelizált hagymát vagy pepperonit, ezek különösen népszerűek. Egyébként a helyiek közül sokan „Hungarian pizzának” hívják a lángost. 
 
Prepuk azt is elmondta, hogy lángosokon kívül más magyar fogásokat is árulnak, például csirkepaprikást.