Fröccs

Ilyen lesz a Nemzeti Bor Maraton befutóérme

Május 22. 11:09
Ezzel a befutóéremmel várnak a célban minden résztvevőt!

Megérkeztek a gyönyörű befutóérmek! :DMár itt őrizzük nektek az irodánkban a szőlőfürt motívumunkkal ellátott, egyedi...

Posted by Nemzeti Bor Maraton on 2015. május 21.

Mi lenne ifjabb Gál Tibor, ha nem borász?

Május 22. 09:07
Séf! Most nem tudok főzni, de megtanulnék. Vagyis ez úgy pontos, hogy azt gondolom, hogy én tudok főzni, csak nem próbáltam soha. - nyilatkozta ifjabb Gál Tibor a Juniborbar.blog.hu-nak. A fiatal egri borásszal készített interjúban sok újdonságot tudhatunk meg róla. Mesél a borászatukról, a területeikről, a családjáról, az Egri borvidékről.
 
A teljes interjút a Juniborbar.blog.hu oldalán olvashatod el, ide kattintva.

Mérettesd meg országos versenyen a pálinkádat!

Május 22. 06:41
A Földművelésügyi Minisztérium a Pálinka Nemzeti Tanáccsalközösen idén is megrendezi a Pálinka Országkóstolót, amelyen a pálinkakiválóságok mellett kiválasztják Magyarország legjobb pálinkáját is.
 
A mustra célja a pálinka, mint nemzeti italunk, hitelének és ismertségének erősítése egy színvonalas, országos rendezvénnyel, bel- és külpiaci marketingjének elősegítése, valamint lehetőséget biztosítani a bérfőzetők és a magánfőzők részére párlataik országos megmérettetésére.
 
A versenyre 2015. június 1-ig lehet nevezni a felhívásban szabott feltételeknek megfelelő párlatokkal.
 
Az idei Pálinkakiválóságok mellett kiválasztják az alábbi címek díjazottjait is:
  • Magyarország 2015. évi legeredményesebb pálinkafőzdéje
  • Magyarország legjobb pálinkája – 2015
  • Magyarország 2015. évi legeredményesebb bérfőzetője/magánfőzője
A nevezési lapok és további információk ide kattintva érhetőek el.


 
 

Mi lesz veled, csongrádi eper?

Május 21. 19:52
Csongrád megyében a kedd esti vihar súlyos károkat okozott az eperföldeken és egyes részein a gabonát is megtizedelte. A gazdák folyamatosan mérik fel a károkat, az eső miatt átázott talajon azonban sok helyen nehéz megközelíteni a földeket - tudtuk meg az Élelmiszeronline-tól.
 
„Szinte fehér volt a föld tegnap éjszaka, az első néhány percben szárazon esett a cseresznye nagyságú jég. A 700 négyzetméteres eperföldünket teljesen tönkretette. Most kezdett volna el beérni" – mondta el a Helyi Híradónak Csúri László sándorfalvi termelő. A Hódmezővásárhely, Makó és Mezőhegyes alkotta háromszögben a gabonaföldek sínylették meg a vihart, de szerencsére ez nem okozott olyan mértékű veszteséget, mint négy évvel ezelőtt. További részleteket a károkról itt olvashattok.

Indulhat a négy napos Gourmet Fesztivál

Május 21. 16:19
Kész a helyszín, a technika, a kiállítók standjai és főzik már az ételeket is. 17:00-tól kinyílik a Millenáris kapuja, a vacsora már ott vár rátok!

Az utsó simításokat is elvégeztük a helyszínen, a Gasztroszínpad is áll, a kiállítók vigyázban.FIGYELEM! A Gourmet...

Posted by Gourmet Fesztivál on 2015. május 21.

Milyen sütemények várnak rád Gourmet fesztiválon?

Május 21. 13:34
A 2015-ös Gourmet Fesztivál témája a paprikás csirke, valamint a barbecue és grill ételek, azonban nem feledkeztek meg az édesszájú vendégekről sem. Több étterem is készül a kínálatában desszerttel, de a kiállítók között találunk cukrászdákat is szép számmal. A klasszikus és kortárs süteményeket is megismerheted a Gourmet-n. Íme a cukrászdák listája, akiknek desszertjeit négy napon át kóstolhatod:
  • Auguszt Cukrászda
  • Cake Shop
  • Desszert.Neked
  • Dolcissima
  • Gerbeaud Kávéház
  • Harrer Chocolat
  • Pataki Cukrászda
  • Zangio Csokoládé
  • Zazzi
További hasznos információkat a cukrászdákról itt találsz.
 

Szeretik a világban a Késői Aranyat

Május 21. 11:17
A párizsi Vinalies, a bordói Challenge du Vin után április végén a prágai Vinex-en kapott aranyérmet és választották legjobb édes bornak a Tokaj Kereskedőház „Tokaj Grand Selection Késői Arany” elnevezésű késői szüretelésű borát.
 
Több ezer bort neveztek a világ minden tájáról arra a három borversenyre, amelyeken sorozatban három aranyérmet nyert el a Tokaj Kereskedőház késői szüretelésű édes bora.
 
A bírálók elsőként a párizsi Vinaliesen, 2015 márciusában választották 40 ország mintegy 3600 bora közül legjobbnak a késői szüretelésű bort, amely a Tokaj Kereskedőházhoz 2013 tavaszán csatlakozott, 2012-ben az "Év bortermelője" címmel díjazott Áts Károly főborász vezetésével készült.
 
A világ talán legnagyobb elismertségű borversenye után a 2015. április 10-11. között megrendezett bordeaux-i Challenge International du Vin nemzetközi borversenyen is aranyérmet ítélt a borászokból, szőlészekből és borszakértőkből álló zsűri a tokaji bornak. Az április végi prágai Vinex borverseny pedig ismét elismerést hozott a Tokaj Kereskedőház magas minőségű édes borának. 
 
A Tokaj Kereskedőház borainak megújulását a borászat technológia teljes átalakítása kíséri: 2013 októberében több milliárd forint értékű beruházási program indult el a társaság tolcsvai telephelyén, a pincészet hűthető tartályparkjának kiépítését, új palackozó üzem építését, valamint az ehhez kapcsolódó infrastruktúra kialakítását célul kitűzve.